CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

Civatadan kırlangıç kuyruğu freze (doğrusu kater mi?) yapılması;
Randy Richard In The Shop - Dovetail Cutter part 1 (youtube)

 
Son düzenleme:
İri ve rulmanlı bir lünet;
Heavy Duty Steady Rest Episode 11 (youtube)


Rulmanların küçük çaplı seçilmesi, değme yüzeyini azaltması nedeni ile daha uygun olabilir.
 
CNC ye 4. ekseni bağladığımda amper aşımı sorunu yaşamamak için bir sorum olacak. Mach3 üzerinden max amper veya aynı anda kullanılabilecek motor sayısını kısıtlama olanağı var mı?
 
@Yusuf&CNC mesajındaki gibi fiziksel yapıyı görmüştüm Ide kablosuna sanırım 27-28 nolu kablo kesilip araya anahtar konuyordu, ama hdd lerin sata ise yeni bir şey maliyetli bir şey gerekecektir.
 
4. eksen olarak ayna yerine, aşağıdaki gibi pens aynası ve düz ayna kullanmak verimli olabilir mi?




Aynanın bağlama çapları daha büyük. Bunun dışında mukayase edersek bağlanma kalitesi nasıl olur? İki yapıda da deneyimi olan var mı? Olabilirse manuel bile olsa kalemliklik bağlayarak torna gibi kullanmak istiyorum. Rijitlik veya başka nedenlerle olmayacak bir fikir mi?

Yukarıdaki parçaları biraz deneyim kazandıktan sonra belki kendimiz yapabiliriz. Bazen ucuz ER pens setleri satılabiliyor (veya Çin işi). İlave olarak pens bloğu ve mengene ile birlikte kullanım da olabilir.
 
Son düzenleme:
Her iki yöntem de iş görür fakat yukarıdaki ER pensli diski bulmak/yaptırmak ayna almaktan daha maliyetli olabilir. Bir de bağlayacağınız parçanın çapı ER pensleriyle sınırlı kalır.
 
Kazım hoca çelik işleme konusunda cesaretlendirince belki kendimiz disk, düz ayna yapabiliriz diye düşünmüştüm(?). Düz ayna biraz çap sıkıntısını azaltabilir (?). Bağlantı konusu da karışık, hem 4. eksen hem de gezer punta tarafında birbirinden farklı konik (mors, ...) bağlantı parçaları var, öğrenilmesi gereken çok şey var.
 
Pens diski ve düz ayna için çelik cinsi nasıl olmalı? Böyle bir iş için sanırım kaliteli seçilmesi gerekir, o zaman işleme zorluğu çıkacaktır. Yumuşak seçip sonradan sertleştirilebilir mi? Dışarda yaptırtsak herhalde çok tutmaması gerekir (Örneğin apartman dairesinde oturanlar için).
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…