CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

4. eksen için örnekler;


 
4. eksen veya torna için aşağıdaki sabit yatağa benzer, hareketli üç parçanın ucuna küçük rulman takarak bir yataklama yaparsak kullanışlı olur gibi geliyor;
http://www.724onlinehirdavat.com/optimum-d140-icin-sabit-yatak-5698

upload_2015-11-3_14-30-20.png


Aşağıdaki parçayı 3D yazıcı için, paslanmaz marin malzeme ve rulman kullanarak , kayış avara kasnak ve gerdirme olarak yapmıştım. Vida çapı 5mm, daha büyük çaplıları veya benzer parçalarda var ancak pahalı, belki paslanmaz olmayan ucuzları da vardır.
upload_2015-11-3_14-29-42.png


Aşağıdaki gözlü civata veya benzer bir parça da kullanılabilir.

upload_2015-11-3_14-32-32.png
 
Gönül huzuru ile ben yaptım deyin. Bizler de deneyiminizden faydalanırız.
Sadece Kazım hoca bunlar okumuyor deyip kızacak.
 
Sağolun.

Lünet çok güzel çalışıyordu. Uzun süre kullandım. Tornayı satınca lüneti de beraberinde hediye etmiştim.

Şimdiki tornama da uygun bir zamanda rulmanlı parmaklardan yapıp var olan lünete eklemek istiyorum ama bu sefer geniş tip rulman ekleyeceğim. Mesela 10mm genişliğinde rulman. Vidalı mil işlerken daha iyi olur.
 
Richontools da veya TR de, spindle a veya aynaya bağlayarak (belki listesindeki mounting shaft yardımı ile) kısmende olsa taşlama ve kesme için, uygun kullabileceğimiz parçalar var mı?
cutting blade, diamond coated grinding cup veya diğer ürünlerden.
 
Ben aynaya değil de tornanın arabasına sabitlenecek ve vidalı miliyle milimetrik hareket edecek bir taşlama yapmayı düşünüyorum.
 
İlginç, herhalde hassas taşlama da gerekiyor. Merakla bekliyeceğiz.

Benim spindle da ER20. ER20A somun sökülerek aynı vidaya bazı aletleri ( taşlama, kesme amaçlı) daha sağlam yapıda bağlayabilir miyiz? Bu tür bir kullanım var mı? yoksa spindle için zararlı mı olur?
 
Yüzey mi taşlayacaksınız? Silindirik parça dikey makinede taşlanmaz. Tabi tablaya divizör ile silindirik parçayı sabitlemezseniz. Bence dikey makinede pratik olmayacaktır. Torna bu iş için uygun bir makine. Yalnız @KAZIMUGUR 'un diğer başlıkta tornada taşlama ve/veya kesme sırasında örtü kullanılır uyarısı bende biraz telaş yarattı. İnce metal tozu kızakların içine giderse veya gittiyse kızakları çizebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,855
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst