CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

Bu sene geçti inşallah seneye Bi Ankara seyahatim olacak, görüşebilirsem, senin içinde 2 fiske atarım . .nolcak elime mi yapışır.
 
Bence @Suat_Korkmaz ı (aslında hiç kimseyi) dövmeyelim. Elini sıkalım, teşekkür edelim.

Öncelikle böyle bir cümle yazdığı için;
"Yardıma ihtiyacı olan foruma konu açsın. Bildiğim bir konuysa yardım ederim",
ve buna uygun olarak herkese yardımcı olmaya çalıştığı, iyi örnek olduğu için,
kaynak, torna, ATC yapımı gibi farklı, zor konulara cesaretle başladığı, kendini geliştirdiği ve öğrendiklerini bizle paylaştığı için.
 
Sağolun.

Aslında o ibarenin amacı farklı. Bana her nedense sürekli özel mesaj ile yardım isteyen arkadaşlar geliyor. Bakıyorum yeni üye olmuş. Forumda hiç mesajı yok. Özel mesaj atmak için üye olmuş. Ben de foruma konu açarak daha fazla yardım almak varken ÖM ile uğraşmasınlar diye yaptım.
 
Tamam işte, bu kadar başarılı, yardımsever, dövelim
 
Biz Türk'üz takdir ederken bile küfür eder söver, kıskandığımızda da yine söver hem de döveriz!
 


Sanki su jeti herşeye olur gibi yazılmış. tam emin değilim ancak hassas kesimlerde su jeti tanecik attığı için yolun kenarlarında çapaklanma olabilir (hassas plastik vb).
Strafor için biraz farazi olmamış mı. atılan taş / kurbağa denklemi. sıcak tel varken.
 
İnternette dolaşırken bana ilginç gelen farklı konuları buradan sizlere de aktarıyorum. Kendi CNC routerımın konusu biraz dağılıyor ama çok sayıda konu başlığı açmak da doğru gelmiyor.

Tasarım, elektronik, robot, mekatronik, CNC ve yazılım konusunda meraklı iki İspanyol kardeşin çalışmaları ile ortaya çıkan Diyouware ürünü. Xbox oyun konsolunda yer alan PHR-803T lazer ünitesinin haberleşmesini çözerek, birebir 3D yazıcıda kullanmışlar. "PCB mini-fabrika" adını vermişler. Örneğin auto-focus (otomatik netlik) ilginç gelebilir. 3D yazıcıyı lazer ünitesi sarsılmayacak şekilde düzenlenmişler. Üniteyi çözerken faydalandıkları http://www.repairfaq.org/sam/lasersam.htm lazer konusunda zengin bir kaynak.

Lazer konusunda uyarmak isterim. 5mW gibi düşük güçte satılan lazerler daha güçlü çıkabiliyor. Güçlü lazerlerin yansımaları bile kalıcı körlüğe varan zararlar verebiliyor. Görünmeyen dalga boylarındakiler ise gözümüzü kırpma şansı bile tanımadan (ışığı fark edemiyoruz) zarar veriyor. TR'de satılan lazer koruyucu gözlük göremedim. Lazer konusuna ilgi gösterenlerin dalga boyuna uygun koruyucu gözlük edinmesi gerek şart!



Güzel yanı yazılım ve donanım olarak açık kaynak. Sitelerinde (http://www.diyouware.com/twth_home) ayrıntılı bilgi var.

Aliexpress de 5.69$ a lazer ünitesi satılıyor;
http://www.aliexpress.com/store/1824656/search?origin=y&SearchText=PHR-803T
 
Son düzenleme:
Tekzen de lazer nivel standında gördüm belki ürünün aksesurı, netteki nalburlarda tekli belki bulunabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…