CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

elinize sağlık güzel olmuş, alttaki raylar için ufak bir körük yapılabilir rayları talaştan korumak için
 
Teşekkür ederim.

Çalışırken, tabla Y yönünde dışarı taşıyor, körük uygun değil.

Vidalı milin açıkta kalan kısmının üzerini ufak bir sac parçası ile kapatabilirim.
 
Son düzenleme:
talaş kötüdür. Sac kapama ile zor. Neyse bir başla hayırlısıyla bir şekilde çözersin.
 
Sorum çok ama ilkini sorayım.

Proximity switch (herhalde yaklaşım sensörlü anahtar diye çevrilebilir) kullanan var mı?

Bende NPN 10-30V ve 6-36V aralığında çalışan iki ayrı tip var. Kartın üzerinde bağlantı için kullanabileceğim ve standart görünen limit switch için ayrılan + ve - çıkışlar var, nasıl bağlamalıyım?

youtube F7BjZElStfQ



Yukarıdaki fotoğraftaki gibi 3 kablolu. Düşük voltajlar, sağlıklı çalışmadığı için önerilmiyor. Blue-black kablolar arasına, kullanılan voltaja bağlı direnç konuyor, çıkış voltajı BOB'un (breakout board) kabul edeceği 5V seviyesine çekiliyor.

Bende Savebase (veya HY) hepsi birarada TB6600 kart var. Bu kart üzerinden voltaj alabilir miyim? Eğer alamıyorsam ayrı bir adaptör ile proximitiy switchi beslediğimde yukarıdaki BOB/sinyal çıkışını kartın ayrılan kısmın + sına mı bağlamalıyım?

Tam anlamasamda spindle ı Mach3 üzerinden açıp kapatmak için röle ve adaptör gerekecek. Adaptörün her ikisini de sorunsuz beslemesi için kaç volt seçilmesi gerekir?
 
Son düzenleme:
Şurayı okuyup (alttaki link) çok engin elektronik bilgisizliğimle yardımcı olmaya çalışayım.
https://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,6733.msg44173.html#msg44173

Kullandığınız BOB sensörler için çıkış veriyor mu? Veriyorsa herhalde 5v çıkış veriyordur. Sizdeki sensör ise en düşük 6v ile çalışıyor. 5v bağlayınca çalışır mı bilmiyorum, denemek lazım. Veya öncelikle çalışır hale getirmek için harici bir güç kaynağı/adaptör ile 6v verebilirsiniz.

Sensörünüzün 3 kablosu var. Bir tanesine +6v gidecek. İlginç olan, kablonun diğerine +0v gidecek olması (okuduğum linkteki mesajdan anladığım kadarıyla). Bu +0 volt ne anlama geliyor bilmiyorum. Muhtemelen Bir kabloya +6vdc, diğerine de - bağla diyor. Bildiğiniz DC güç bağlayacaksınız yani. Gerçi likteki örnekte sensör 12-30v ve konu 12v üzerine seyrediyor ama biz 6v diyelim.

Test etmek için diyor ki: (6v bağladıktan sonra) multimetreyi sensörün eksi kablosuna ve sinyal kablosuna bağla. Metal bir objeyi sensöre yaklaştır ve multimetredeki değeri oku. Sensör metali algılamışsa +6v (veya ona yakın bir değer) okuman gerekir diyor. Sizin sensörde muhtemelen 5.5v gibi bir şey çıkacak. Bu durumda problem yok demektir. Sinyal kablosunu BOB'un girişine bağlayabilirsiniz.

İşin Mach3 tarafında sinyalin okunmasıyla ilgili ayarları bilmiyorum malesef.

Çabucak okuyup, yorumlayıp yardımcı olmaya çalıştım. Yanlış bilgilendirmişsem kusura bakmayın.
 
Bu arada BOB'un sinyal girişleri 5v ise ve sensörün sinyal kablosundan çıkan voltaj BOB'un istediği 5 volttan fazlaysa sensörün +6 ve eksi kabloları arasına rezistör bağla ve çıkan voltajı 5'e düşür diyor.
 
Elektronik/elektrik bilgim olmadığından ve bir arızaya yol açmamak için anlayarak yapmaya çalışıyorum.

Ayrılan pinin + ve - uçlarına limit switch bağlarsak sorun yok, devreyi kapatıp akımın geçmesini sağlıyoruz (aslında kesik bir kablonun iki ucunun birbirine değdirilmesi gibi). Proximity sensörden çıkan ucu sadece + ya bağlamak tuhaf görünüyor. Deneyimi olan arkadaş çıkmazsa yine de deneyeceğim.
 
İşte o 2 pin'den 5v geçiyorsa, iki pini birleştirmek yerine sensörün output kablosundan gelen 5 voltu vermiş olacaksınız. Devreyi bu şekilde tamamlamış olacaksınız.
 

Bence bu daha doğru referans, sesörü anahtar olarak düşün tetiklenince lamba çalışır .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…