CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

blue ve brown 10v verin black kablosunuda kontrol kartının input kısmına bağlayın npn olduğu için input ayarlarından terslemeniz gerekecek
 
Yukarıda bahsettiğim gibi sadece sensörün çıkış (siyah) kablosunu kartın + girişine bağlanması yetmiyor, devrenin tamamlanması için adaptörün - ucu ile kartın - ucunun da birleştirilmesi gerekiyor (mesaj #395 daki çizime ilave olarak).

Önce 7V çıkışlı adaptörle denemeler yapmıştım ama bir türlü çalışmadı, voltaj düşük kalmış.

Daha sonra 15V adaptör ve sensörün toprak-çıkış (mavi-siyah) kabloları arasına 7 kΩ direnç bağlayınca sorunsuz çalıştı. NPN proximity sensör cisim uzakta iken yüksek volt, yaklaştığında ise düşük volt verdiği için Mach3 "Ports & Pins / input signals" de "Active Low" un seçili olması gerekiyor.

Sensör 15 volt adaptör ve 7 kΩ direnç ile düşük 0.72V ve yüksek 6.20V çıkış değerleri ile çalışıyor, ideal değerler ise 0-5V.

Elektronik/elektrik konusunu ve kartların yapısını bilenler için bu bağlantılar çok kolay olabilir, bilmeyen ise yoğurdu üfleyerek yiyor. Daha makina çalışmaya başlamadan karta zarar vermemek için anlayarak yapmaya çalıştım.
 
Son düzenleme:
Ayrı voltaj vermessin panoyu yapınca. Direk brekoutboard dan alırsın çıkışı. O çıkışların çoğu optolu bboardda
 
http://sahinrulman.com/site/images/...TB3DV-T_series_professional_3-axis_manual.pdf

Kart bunun benzeri, nasıl çıkış alacağım.

Kartı besleyen adaptörün çıkışı 40V.
Kartta iki tane regülatör var. Bir tanesi 12v, diğeri 5v. PDF'e göre kartın ön kısmındaki COM port limit switch, e-stop vs için. Muhtemelen 5 pinli sıra +5 veriyor. 4'lü sıra da ground (eksi). Multimetreyle ölçülüp emin olabilirsiniz. "Bana ne, ben emin olmak istemiyorum" derseniz resimde sarıyla işaretlediğim çıkış 12v. Kırmızıyla işaretlediğim çıkış da 5v verir.

clip+(2016-11-16+at+09.55.15).jpg
 
12v çıkışına fan takılı olabilir. Yine de kullanmak isterseniz çoğaltmanız gerekecek.
 
5V benim bildiğim. Çünkü üzerlerinde genelde 7805 var. 12 v veriyorsun 5v kullanıyorsun. Ama benim kullandığım breakoutboard red kartta outputlarda 12V var. Bunu da direk girdiğin güçten alıyor. AKZ'ler farklı olabilir bilemiyorum.

Yani aslında ayrıca da bağlayabilirsin 12V'ı ama kart kapatılınca sensörleride kapanması için karttan alırsan daha iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,759
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst