CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

Port & Pins = Kart üzerindeki giriş ve çıkışların belirlendiği yerdir
Bu başlık altında

- Paralel Port Adresi = Bilgisayar üzerinden hangi portu kullandığınızı belirlediğiniz yerdir.

- Kernel Hzı = Bilgisayar ve kart arasında ki bilgi alış-verişinin hızıdır. Bu hız çok fazla olursa bilgisayar kitlenir. Genellikle 25khz kullanılıyor.

- Motor Outputs = Karttan sürücüye giden sinyallerin hangi pinden hangi sinyalin gideceğinin belirlediği yerdir. Örneğin benim kullandığım kart üzerinde x ekseni çıkışları 2 ve 3 nolu pinler motor output bölümünde x satırında bu pinlerden 2 yi step 3 de dır sinyali yaptım ama bazı kartlarda step ve dır çıkışlarıda belirtilmiştir.

- Inputs Singnals = Sensör, buton, prob gibi araçların pinlerinin yönlendirildiği yerdir.

- Outputs Signals = Spindle aç-kapa rölesi, soğutma sıvı veya hava için kullanılan valfler gibi araçların pinlerinin yönlendirildiği yerdir.

inputs signals bölümünde zorunlu olarak e-stop (acil durdurma butonu) belirlemeniz gerekmektedir.
Diğer inputs ve outputs pinleri isteğe bağlıdır. Sizin makinanızda ne kullanmak istiyorsanız ona göre ilgili bölümden pinlerini belirlemeniz gerekmektedir.
 
Cevabınız için teşekkür ederim.

Henüz CNC yok ama eski bir PC yi toparladım. TB6600 kartı (sürücülü, birleşik) denemek istiyordum. "input signals" hariç tanımları yaptım ama çalışmadı, hazır XML dosyası indirince çalıştı ama anlayarak kendim setup yapmak istiyorum. E-stopla deneyeceğim.

Daha sonra boşta da olsa spindle ve sürücüyü bağlayıp deneyeceğim.
  • Hertz 2.2 kW spindle HMB42c (10A)
  • Allen Bradley Powerflex 4M sürücü (2.2kW, 11A)
İki ürünü bir arada kullanan arkadaşlar varsa, bağlantı, setup ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verebilirse sevinirim.
 
Son düzenleme:
Kablo Kesiti

Kablo uzunluklarının 2-3 metreyi geçmeyeceğini varsayarak, 2.2 kW ve 11 A çıkış gücü olan (sanırım çektiği akım daha fazladır) sürücü ve ayrıca 2.2 kW Hertz spindle la arasındaki kablo kesiti ne olmalı? Kablonun dikkat edilmesi gereken bir özelliği (örneğin tek-çok damarlı) var mı? Veya bu bilgilerin yer aldığı, referans alabileceğim bir konu var mı?
 
Son düzenleme:
Kablo Kesiti

Kablo uzunluklarının 2-3 metreyi geçmeyeceğini varsayarak, 2.2 kW ve 11 A çıkış gücü olan (sanırım çektiği akım daha fazladır) sürücü ve ayrıca 2.2 kW Hertz spindle la arasındaki kablo kesiti ne olmalı? Kablonun dikkat edilmesi gereken bir özelliği (örneğin tek-çok damarlı) var mı? Veya bu bilgilerin yer aldığı, referans alabileceğim bir konu var mı?
1,5 MM Kesitli kablo yeterli ama siz 2,5mm kesitli kablo kullanın.
 
Teşekkürler.

Acemi olarak tekrar sorayım. 1,5 - 2,5 mm derken kastedilen çap mı, ya da alışkanlık olarak mm² kesit mi?
 
Öncelikle spindle ve sürücüyü boşta denemek istiyorum, sorun yaşamamak için de emin olmaya çalışıyorum;

  • Powerflex 4M üzerinde spindle için U,V,W çıkışları var. Anladığım spindle üzerindeki üç uçtan herhangi birine sırası farketmeden bağlayabiliyoruz (üç faz), doğru mudur?
  • Spindle-sürücü arasında topraklama olması gerekiyor mu? Sürücü için topraklama bağlantı noktası olsa da spindle üzerinde yok.
  • Sürücünün elektrik bağlantısı için R/L1, S/L2 ve toprak çıkışları verilmiş. Faz ve nötr hangisine bağlanmalı, yoksa farketmez mi?
 
Son düzenleme:
L1 faz L2 nötr hatta klemense dikkatli bakın N harfi olmalı L2 de L3 var mı giriş klemenslerinde eğer yoksa motorunuzun klemenslerini üçgen bağlamanız gerekli internette araştırın üçgen bağlantıyı bulursunuz benim şuan resim atabilecek imkanım yok!Motora ayrıca toprak çekiniz sürücüden toprak çekmenize gerek yok topraklama klemensinden bağlayın yani motor için 4*2,5 ttr kablo çekin topraklama kablosunu panonuzdaki topraklama klemensine bağlamanız yeterli!Motorunuz eğer ters dönerse soldan sağa değilde sağdan sola dönerse motor elektrik bağlantılarının yönlerini değiştirin düzelecektir!Ayrıca diş çekmek için spinle ileri geri dönmek zorunda bu nedenle sürücünüzün ileri geri bağlantılarını yapmanız gerekli klavuz da ileri geri çalıştırma ayrıntılı bir şekilde yazar.
 
Sürücü üzerinde giriş için sırası ile;

R/L1, S/L2, (T/L3) ve toprak çıkışları var. T/L3 klemenssiz (boş bırakılmış), sanırım trifaze model içinde aynı kasayı kullandıkları için. Benim modelim monofaze, 220 V.

Şu anda CNC ve panom yok, önce spindle ve sürücüyü denemek ardından kontrol kartına bağlayıp mach3 üzerinden (PC den) kontrol etmeyi denemek istiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,847
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst