Özetle anladığım;
Uygulamada bir fark yaratmıyor, tamamen kişisel tercihe bağlı. Örneğin Sol-ön veya Sağ arka olarak belirleyebiliriz.
ben genelde hep sol alt köşesini sıfırlarım.
Makinenin HOME ile makinenin sıfır noktası değildir.Home makinenin güvenli noktasıdır makine yi çalıştırdınız home gitti tablaya parçayı bağlayın sonra sıfır noktalarını belirleyin ve parçayı işlemeye başlayın.Parçada sorun oldu makineye home git dedin yine güvenliği noktaya eksenler gider!Benim bildiğim bu @Yusuf SEYLAN yanlış mı?Limit siwich le home siwichler aynı şey değildir.Lİmit siwichler makinenin gidebileceği en son noktadır aksi takdir de makineniz de eksenlere start verdiğinizde ve bir limit koymazsanız motorlar mekanik bir engel koysanız bile hareket etmeye devam edecektir ne zamana kadar ya aşırı akımdan Sigorta atana kadar veya sigorta yoksa aşırı akımdan motor yanana kadar çalışmaya devam edecektirşimdi bir sny.
ben yanılıyor muyum yoksa siz mi yanlış düşünüyorsunuz.
home pozisyonu bütün eksenlerin sıfır noktasıdır doğru mu ??
böylelikle cam cad yaparken parçanın bir noktasını sıfır pozisyonu belirlememiz gerek.
ben genelde hep sol alt köşesini sıfırlarım.
makinede herhangi bir limit switch veya home switch yok.
parçayı tablaya bağlarım.
bağladıktan sonra da ucu parçaya göre eksenleri hareket ettirir ve eksenleri sıfıarlarım. o sıfırladığım yerden itibaren işlemeye başlar.
siz şimdi home u sabit düşünüyorsunuz. makinenin en sol üst köşesini.
bu sefer cad cam yapaken takım yolu çıkarırken parça sıfırlama noktasını çok zor belirleyeceksiniz yani demek istediğim makine tablasına göre belirlemeniz gerekicek.