Janis.Sary
Üye
Merhaba sorun switch ve sensörlerde değil sorun dediğim gibi kontrol panelinde izleniyor y eksenindeki iki motor arasında izlenen 0.015 mm lik fark . Referansa gönderdiğimde x ekseni referans alıyor, z alıyor fakat y bu fark yüzünsen referans alamıyor . Yerine geliyor ama "çalışıyor" yazısı ekrandan gitmiyor ve ne reset ne başka bişeyle durdurulamıyor başka hiçbir işlem yapamıyorsunuz mevcut ekrandaki tuşlar çalışıyor, kontrol sistemi hata vermiyor yani ama referans tamamlanmadığı için başka işleme izin vermiyor .Home Sw. sensörlerinden veya, Limit Sw lerden. olabilir
Y ve U eksenleri için P14 ve P19 parametre değerlerini yazabilirmisiniz
Tezgahınızın fonksiyonu nedir? Ahşap, metal...? Ölçüleri? Eksenlerin hareketinde kullanılan mekanik?
Ne kadar detay anlatırsanız o kadar kolay çözülür
Tamam, önce yapılması gerekenler:
1. Bu hata nasıl meydana çıktı? Mesala söz konusu eksenlerden birine çarpma, darbe vs türünde bir kaza yaşandı mı?. Olduysa mekanik düzeltme gerekir.
2. Pinyon ve kremayer dişli temizliği yapmkta fayda var. (Titiz bir şekilde, sadece hava tutarak değil)
3. Düzelmezse, gönderdiğiniz, parametrlerden, Ekran fotosunun en alt satırındaki değeri 0,0150 yapın (tabi iki eksen için de yapın)
Ekli dosyayı görüntüle 106714
Merhaba mekanik bir sorun olmadı çarpma vs . Normal ayarında çalışan makine , akşam işlerimizi yaptık referansa gönderdim . Sabah makineyi açtım takım değiştirmeye gönderdiğimde hareket etmeden hata verdi y ekseni ile u ekseni arasındaki fark çok büyük diye . Resetledim ekranı bir baktım bu fark var . Akşam çalışırken normal işini yapmıştı mdf plakaya model işliyorduk 100 plaka civarında işledik 15.000 mm /dk hızla herşey normal kapattık . Sabah geldik bu sorun .Tamam, önce yapılması gerekenler:
1. Bu hata nasıl meydana çıktı? Mesala söz konusu eksenlerden birine çarpma, darbe vs türünde bir kaza yaşandı mı?. Olduysa mekanik düzeltme gerekir.
2. Pinyon ve kremayer dişli temizliği yapmkta fayda var. (Titiz bir şekilde, sadece hava tutarak değil)
3. Düzelmezse, gönderdiğiniz, parametrlerden, ekran fotosunun en alt satırındaki değeri 0,0150 yapın (tabi iki eksen için de yapın)
Ekli dosyayı görüntüle 106714
Router ne marka?Merhaba mekanik bir sorun olmadı çarpma vs . Normal ayarında çalışan makine , akşam işlerimizi yaptık referansa gönderdim . Sabah makineyi açtım takım değiştirmeye gönderdiğimde hareket etmeden hata verdi y ekseni ile u ekseni arasındaki fark çok büyük diye . Resetledim ekranı bir baktım bu fark var . Akşam çalışırken normal işini yapmıştı mdf plakaya model işliyorduk 100 plaka civarında işledik 15.000 mm /dk hızla herşey normal kapattık . Sabah geldik bu sorun .
Makine hergün iş bitimi temizlenir hem hava tutulur hem de wd 40 sıkılıp boşta yürütülür. Sonra kapatılır . Kendinin yağlama sistemi var arabalara kızak yağı basar. Kramiyerler ve piyonlar ay sonu diş fırçasıyla temizlenir ki çok kirlenmez aşağı doğru bakıyor kramiyerler.ve üstünde de bariyer var.
Dediğiniz değeri değiştirip sonucu yazarım yarın inşaallah. Bana mekanik olarak çözmek gerekecek gibi geldi.
Makinenin hata veren y motorunun Elektrik kablosunu çektim. Elimle kuleyi hafif ittirerek farkı sıfırladım . Sonra elektrik kablosunu bağladım motorun. Fark 0 herşey halloldu dedim . Makineyi yürütmeden kapattım şalterden. Sonra geri açtım. Hala sıfır olduğunu gördüm fark yoktu ,çözüldü sorun dedim ama referansa gönderdiğim anda tekrar oluştu fark. Pinyonlar redüktör kontrol edildi en ufak bir boşluk yok.Anlamadım.
Öncelikle Allah razı olsun üzerinde durmadığım ender parametrelerdendi diyebilirim inposw 0.010 dan 0.015 e çıkarınca aralıkta kaldı fark makina yürüyor. İnposw2 yide 10 katı yapmam gerektiği yazıyordu kılavuzda o parametreleride yükselttim .Router ne marka?
Mekanik bakımınız mükemmel görünüyor.Elinize sağlık .
Ayrıca U ekseninin de parametre fotoğrafını gönderirseniz faydalı olur.
Tamam, kolay gelsin. Sorun dediğiniz sanırım Y esenindeki -0.015 fark.Sorunu çözemedik ama makina çalışıyor referansda alıyor takımda değiştiriyor artık itip çekmeye gerek kalmadı. U parametrelerini de bugün atacağım inşaallah buraya. Şuan geciken işleri kesiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?