CNC Router yapımı yardım

Katılım
26 Tem 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
42
Herkese merhabalar öncelikle ben bi cnc router yapmak istyorum elektrik elektronik mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim maliyet olarak 3bin tlye kadar çıkabilirim.Step motorlar kullanmak istyorum bunun için plc ilemi kontrol etmeliyim yoksa internetten gördüğüm 3 eksen kontrol karttlarındanmı almalıyım ayrıca diyelimki plc ve motor sürücülerle yapmak istedim bunu mach3 ile nasıl haberleştirebilirim 3.sınıf öğrencisi olduğumdan çok bir bilgim yok elektronik konuda ve bu cnc router için malzeme listesini tam olarak nerden bulabilirim şimdiden çok teşekkür ederim
 
Ekran Alıntısı.JPG
 
Forum ara kısmı ve yine forum CNC blümüne başvur elektronikçi kardeş.
 
Forum ara kısmı ve yine forum CNC blümüne başvur elektronikçi kardeş.
hocam olmamış, ç değil c bide i değil iiii olacak.:D:D:D
Yav çok mu atar yaptık sanki??
Dayanamadım hadi bi link atayım bari, @Suat_Korkmaz yazmamış ''mütavazi'' cnc'sinin linkini, fikir olur inceleyebilirsin .hatta kendi spindle'nıda yapmıştı. ama bu aralar kaynakla bozdu, masa sandalye işine girdi.
 
Forumun çok büyük bir kısmını okudum kusura bakmayın kafam baya karıştı bilgili abilerimiz kardeşlerimizden yardım almak istedim.Daha öncede pek forumlarla alakam olmadığından tekrar kusura bakmayın.Forumun çok büyük kısmını okudum ama kafam çok fazla şekilde karıştı kimi şöyle diyor kimi böyle nereden başlamam gerektiğinide bilemedim.Bundan dolayı ümidimide kaybettim:)
 
Eski bilgileri okumaya katılıyorum, onca yazışma kimi zaman atışma arasından doğru bilgileri çekip alabilmek pek kolay değil, bazen görsenizde önemini kavrayamıyorsunuz. Kolaycılık olarak nitelendirmezseniz buradan ustalara çağrı yapmak istiyorum. 3-4 sayfalık kaynak-klavuz nitelikli, hiç değilse ilk başlayanların sorularının %40-50 sine cevap olabilecek bilgi toparlanabilir mi? Doğru kaynak olduğu düşünülen konulara referanslar da içerebilir.
Kaliteli-uygun fiyatlı satın alma kaynaklarının forumda yer almasının da faydalı olacağına, satıcıları da teşvik edebileceğine inanıyorum. Kendi konumda alüminyum levha fiyatı yazdım. Beklentim, ya iyi fiyat firmayı verirmisin ya da şuradan daha iyi fiyata temin edebilirsin gibi cevaplar gelmesiydi, ses çıkmadı.
Kaynak-özet, maliyet bilgisi olsada her insan geriye kalan kendi detay çözümleri için yinede çok uğraşacaktır.
 
bilgi verebilecek olan var mı
bence son iki yıldır açılan konuları baştan sona oku, hatta daha önceki yapılmış cnc projelerinide oku. ondan sonra aklına gelen her konuda soru sor herkes bilgi verir ve yardımcı olmaya çalışır. bu şekilde daha net sorular sorabilirsin ve daha kolay yardım alabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,784
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst