CNC Stepper Sürücü Devresi

Muhtemelen yon pinlerine bagli ledler yanik kaliyordur, olmasi gereken de o. Neden sönmesini bekliyorsun ki?
 
Mach uzerindeki reset butonu machi resetler. Mach adim ve yon bilgisini gonderme islemini durdurur.

Surucu en son hangi bobini enerjilemisse o bobinler artik enerjili kalir.

Bunda tuhaf bir durum yok.
 
pic çıkışlarını mosfetle sürmeyi düşünüyorum.henüz öotor bağlayıp test etmedim fakat siz normal diyorsanız no problem:)ben düşündüm eksen bekleme halindeyken acaba tek sargıda enerji kalması motoru yakarmı falan gibisinden neyse bi deneyip görücez saolsun destek için
 
sonunda bugün motorumu bağladım.irf540 mosfetler kullandım gayet güzel saat gibi işliyor.ama mach3te kendimi baya bi geliştirmem lazım sanırım motor ayarları falan bunları mekaniğe geçtiğimde çözücem sanırım.bu arada dxf image olarak yazı ve şekil çizebileceğimiz basit bir program varmıdır acaba yada deneme amaçlı hazır çizimler??
 
cambam diye free bir program var
bunu öneririm bende kendi yaptığım cnc de bunu kullanıyorum
kolay gesin
 
umut merhaba devre şemasını banada gönderirsen çok sevinirim.. [email protected]... 1000x1000mm bir makine yaptım 3v 1,5A motorlar yetersiz kaldı.. 3vdc 3A fase motor aldım fakat bu seferde kart yetersiz geldi.. 6-7 ay oldu başlayalı vakit buldukça bakıyorum ama şuan devre işinde takıldığım için askıda projem.. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. yardımcı olacak arkadaşlara motorun resimlerini gönderebilirim.. şimdiden teşekkürler..
 
Sayın Dolphin 3v 3 Amper motorlarını sürdüğün sürücü nün markası nedir.

Birde burada yazma ihtiyacı duyduğum bir konu fark ettim.

Sevgili Bikomak ve Benim (basitcnc.com) hakkında yazılmış bir yazı dikkatimi çekti.

Sonuçta hem bikomaktakı bülent beyin kartı hem benim ürettiğim CNC Step Sürücü ve Step Sürücü daki step sürücüler yapı itibari ile bir birlerine çok benzemekle beraber aynı amaç için üretilmiş kartlardır. Benim ki biraz daha yüksek amperli motorlara hitap edebiliyor. Bu kartların yapım amaçlarını sakın karıştırmayalım. İkiside Hobby amaçlı CNC ler için üretilmiş kartlardır. Bu kartlar ile maximum 1000 mm / dakika hızlara çıkabiliriz. Doğal olarakta bu kartların fiyatları 40-50 TL civarında motorlar ise 20-30 tl gibi oluyor. Öncelikle benim çıkış noktam ki sanımca bülent bey in kide benim ki ile aynı diye tahmin ediyorum; amator hobi tarzı cnc yapan arkadaşlar için bir çözüm olması ki Gerek kaldıki bülent bey (bikomak) gerekse benim ayrıca başka işlerimiz var. Bülent bey daha çok PC kontrollü Makineler yapan satan ve Gerek elektronik bilgileri gerekse mekanik bilgilleri hiç yabana atılacak birisi değildir. Ben ise pic ile ilgili çözümler ve otomasyon uygulamaları geliştiren. Ayrıca mach2 ile Polüretan conta dökme makinesi yapan 2 firmaya Gerek teknik gerek yazılım hizmeti veren de Aynı zaman da Metal İmpact baskı işleri yapan Freelance çalışan biriyim.
Forumdan bir diğer arkadaş kendisini çok severim sevgili Turgut MADEN, kendiside yaklaşık 3 yıldır step sürücü yapmakla uğraştı ve sonunda bitirdi. Cebinden bu iş için hiç abartmıyorum. en az 3 000 TL çıkmıştır. Hafta sonu arar beni gel ucuz motor var bi deniyelim , gel bak böyle bir sürücü var hadi yapalım o da çok emek vermiştir. Gerek BİKOMAK ve TURGUT Maden in kartları gerek benim kartlarım Gayet iyi çalışmakta olup hızlar da 1605 hatveli mil ile dakika da 1000 mm gibidir.

Şimdi gelelim fiyatlara , Kimimiz 100 TL ister Kimimiz 200 TL bunu önemi yok. Herkez emeğine bir fiyat biçer. Buna benzer kartları genelde ABD den alabilirsiniz en uygun olarak onlarda Gümrüğe takılmaz ve sağlam gelirse 500 USD yi buluyor (Motor vs dahil)

Şimdi gelelim bizlere TC den aldığınız kartlar ile ilgili her zaman Telefonun karşısında en azından Türkçe bilen ve size bu konularda yardımcı olabilecek biri çıkıyor. Diğerlerin de ise maalasef 3-4 günden önce yazan yok. İçimizden bazı arkadaşlar yaw çinden getirtelim çok ucuz der gibi duyuyorum. Bu da bir muamma evet ben bir ara çin den getirteyim hem ucuz oluyor dedim eve 7-8 ampe mikro adım sürücü 100 usd ama en az 100 alacan diyor.

Alibaba.com da da bir çoğu fabrika gibi gözüküyor ama hepsi Tekil Şahıs al sat çılar. Parayı gönderiyon enteresan malzemelerde gelebiliyor, 7 amperlik sürücü tel maşa 2-3 amperlik bi şeyde çıkabiliyor yada hiç gelmiyor inanın hepsini yaşadım. Bir arkadaşımız Sony PSP getirtmek istedi 120 USD de parayı gönderdi sonra gele gele Kulaklık mikrofon geldi . Buyrun burdan yakın.. Pakette belli ki Burda gümrükte yoklanmış.

Şimdi gelelim performanslara 500-1000 mm / dakika gayet yeterli hızlardır. Bu hız konusuna çok takılmayın . Bizim kartları 50 volt 100 volt ile çalışır revizyonu yaparsak bizim kilerde hızlı olur ama o zaman bu 100-200 fiyat aralığını inan göremezsiniz. Bu işin en doğrusu Servo dur. hem çok hızlı hemde çok kuvvetlidir. Amaaa bir o kadarda Pahalıdır.

En son yaptığım polüretan köpük conta dökme makinesinde deltanın sürücülerin kullandık hemde giriş seviyesi 400 wattlık olanlardan 5 mm hatve ve mach2 ile dakikada 15 metre hızlara çok rahat çıktım. Fiyat ise Delta ASAD - A sürücü + motor = 720 USD + KDV

2 eksen için 1440 USD + KDV 3 eksen için 2160 USD + KDV ..

Bu sürücüleri de PC ve Mach ile çalıştırmak inanın öyle kolay bi şey diil. Delta ki Türkiyede en iyi teknik hizmet veren PLC cidir. Onlar bile belli bir yerden sonra takılıp kalıyorlar. Ne oldu MACH2 yi kullanmak için ayrıyetten 2 kart daha tasarladım sonrası tamam. Demek istediğim bizler için Servo hem çok pahalı hemde çok uğraştırıcı ..

Kendime yaptığım makine bitti. Sigma profilden 80*80 net keser alanlı. Kendi kartlarım 2 adet 2 amperlik x-y motorları Z için 1,5 amper Full profesyonel malzeme MDF tabla. hız ise korkunç bir hız dakikada 700 mm çok yavaş gibi ama değil. Kafadaki Makita 500 Watt zaten maximum dakikada 1500 mm kesiyor. :)


CNC için önce ne yapacapımız önemli .. Fiyatı belirleyen en büyük etken o çünkü. Yoksa 1000 TL ile 10000 TL arası fiyat çıkar karşımıza. (Elektronik dahil)
 
Bunlarda Benim CNC min resimleri Kontrol kutusunuda kendisine kestirdim.

Net Keser 80 x 80 CM
Hassasiyet 5 mm / 400 adım = 0,0125 = 12,5 micron
Net HIZ Dakikada 700 mm (X ve Y) Z için 900 mm
Tüm hareketli aksam Otomasyon malzemesi ve Sigma profil .. Tabla değiştirilebilsin diye MDF
Kontrol ünitesi kendi imalatım olan Sürücülerim.
 
Bu hafta hızlı ve güçlü makine yapmak isteyen arkadaşlara iyi bir haberim olacak.

Artık Dünyaca ünlü bir Step sürücüsü ve Motorlarının da satışına başlayacağız.

Bu sürücüler ile; gerek yapıp sattığımız routerlarımızda gerekse sizin yapmak istediğiniz router ve CNC frezelerde hiç sıkıntı yaşamadan Yüksek tork ve hızlı çözümler üretmeye başlayacağız.
 
sayın umut motor ve sürücü fiatlarını bekliyorum telefonda görüşmüştük
 

Forum istatistikleri

Konular
128,838
Mesajlar
920,890
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst