CNC torna projesi

Yemin ederim ben bu arkadaşın söylediği hiç bir şeyi anlamıyorum. Anlayan Allah'ını seviyorsa bana anlatsın.
 
Şu arkadaş da civata kullanmış. Olmaz mı diyorsun yani?

 
Sağlıklı olmaz bir mesnet yapmak gerekli...nette her gördüğümüz. Doğru çalışıyo diye birsey yok..önemli olan 3 5 10 sene donra aynı kalması..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Sanayide dneyen abilerimiz oldu.. Aynı sekilde. Civatalı yaptılar.. Taslandılar düz diye. 60mm mermer üzerinde epoxy yaptılar ama gene yamuk cıktı...ve bir kaç ay sonra çelikle epoxy aradı çatlaklar oldu..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Amacına uygun mu bilmiyorum ama madem bu demir ile döküm granit birbire kavuşmuyor bir ara yapmanın anlamı yok o zaman.

Graniti blok küp olarak dümdüz kullansan, kanallar için yuva ve en altına kadar delikler açtırdan bağlantı için. Sonra bu uzun deliklerin aşağıdaki karşılığına bu demir profil şeysini yapsan. Civatalasan. Yani granit linear ray ile profil arasınsa sıkıştırılıp kalsa.
 
Epoxy veya beton bir şaseye konacaksa örnek suat beyin parçası olsun ve resim üzerinden gidersek görsel üründen daha anlaşılır olmakta.. öncelikle 2 ray altına konacak bağlantı parçasının kalınlığı kulanılmak istenen rayın 2 katı kadar büyükte olması iyi olur.. Kızak bağlantı çelikleri hali ile 2 adet alt ve üst resimde arka kısmında civata ile epoxy arasında tutuşma ve bağlantı noktası ihtiva ediyor bu bağlantı yerine özliklede parça uzunsa.. Alt ve üst parçayı birbirine bir diğer parça ile kaynaklama yöntemi ile sabitlemek gerekir bu parcayda meanet yani dayama yeri diyoruz mesnetler in kesinlike tutuşmayı ve birbirinden ayrılmayı engellemek için yuvarlak delikleri olmalı..mesnet kesinlikle dükülecek epoxynin kalınlığında daha kısa kalıp epoxy içinde kalması ve görünmemesi gerekli..bu esnada unuttuylan bir noktada bu kızak bağlantıları dökülecek yere öncelikle konduğunda zeminle dökülen malzeme sıfır olmakta daha sonrasında ise kızak bağlatısı için işleme merkezine bağlandığında taranacak mesafe bırakmamakta....bunun içinde çeliğin biraz daha dışarı kalcagı bir düzenek yapılmalı..
Suat bey ise malzemeyi önce düzgün bi hale getirip bir kalıpla dökmek istiyo zaten temzilenmiş taranmış ve ardından taşlanmış bir yüzeyi epoxy ile mukavemendirmek kısa mesafeli işlerde dahi rötre dedeğimiz çatlaklara neden olmuştur..
Sıralama şu olmalı bu benim tercihim..
Konsürüksiyon ...
Montajı kaynaklı ise fırın ile gerilim giderme yapılması
Kalıp yapılıp işlemin devamı yapılmalı..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Suat Abi 30x30 yerine 25x50 malzeme daha doğru olur yada 30x60 sıcak çekme lama. Cüneyt abininde dediği gibi kızakların yerleştirileceği lamaların yarısı döküm içinde yarısı dışında kalacak şekilde yerleştirsen mesela. Senin eklediğin resimdeki civata olayı doğru değil. Döküm içinde kalacak kısımlarında aynı inşaatlarda betonun içine gömmek için örülen kafesler gibi olması lazım diye düşünüyorum. Hatta direk nervürlü inşaat tellerinden yaparsın iç kısımdaki demir ağını. Gerginliğini aldırıp döküm yapacaksın daha sonra büyük tehgahı olan atölyelere gidip sildireceksin parçaları.

Gerginlik alımı ve büyük tezgahlarda sildirme işlemi epey para tutar yalnız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…