elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
Eğer Mach3 kullanacaksanız buradaki arkadaşlar tecrübeli
İmkanı varsa hiçbir şeyin yarım mm dahi kaymasını istemem
Mach3 kullanmadım hiç uygulaması nasıldır bilgimde yok incelemem gerekiyorEğer Mach3 kullanacaksanız buradaki arkadaşlar tecrübeli
Moralimi bozdu açıkçası ama söylediğiniz iyi oldu. Yani bu Bohrverk denilen makineler parçalar birbirine kaynatıldıktan sonra onları işleyerek hataları düzeltiyor öyle mi?Moralinizi bozmadan uyarmaya çalışayım. Kaynak işinde çarpılma kaçınılmaz gözüküyor. Eğer usta elinden çıkarsa daha az oranda oluyor. Bir levha yüzeyinin sadece çok küçük bir kısmını yüksek dereceye kadar ısıttığınızda çarpılma kaçınılmaz olacaktır. Çözümü ise yapılan makinenin bohrwerk denilen büyük makinelerde işlenerek hataların düzeltilmesi. Ulaşması zor, bedelinin ise çok yüksek olduğunu tahmin edebiliriz.
12 ila 15 mm düşünüyordum. Yeterli mi sizce?30 mm genişliğinde yüksek kuvvet ve momentleri taşıyabilecek ray-araba düşünüyorsunuz ancak bağladığınız çelik levhanın da esnemeyecek kalınlıkta (veya yapıda) olması gerekiyor.
Aslında düşündüğüm şey puntayla motor milinin karşılıklı oluşunda ortaya çıkabilecek hataydı; onun için de büyük bir hata sayılıyorsa çok daha büyük hatalı makina gördüm bu hususta. Fakat sacların çarpılmasıyla ilgili hiçbir fikrim yoktu açıkçası. Ne yapacağım bilmiyorum. Esneyen yerler sebebiyle raylardaki arabaların monte edildiği yerlere karton sıkıştırıldığını gördüm. Bu çok kötü bir çözüm tabii, çözüm bile denilemez belki, siz daha iyi bilirsiniz.Yarım mm büyük bir hata. Bu kadar hataya sahip bir levha üzerinde, rayları birbirine paralel ve aynı yükseklikte nasıl bağlayacaksınız? Dört arabanın üzerine bağlanan levha kasılmadan nasıl düzgün hareket edecek? Şim (ince destek levhası) kullanarak giderebilirsiniz veya rayların geleceği kısımlar hassas olarak işlenebilir. Herhangi bir markanın kataloğunu incelerseniz raylar için ara mesafelere bağlı verilen max. hata paylarını görebilirsiniz. Örneğin Hiwin'in kataloğu forumda paylaşılmıştı.
Parçaları bahsettiğim şekilde yapıp birleştirmek peki çarpılmaların daha az olmasına yarayabilir mi?bütün kaynak işlerinde olur. kaynaktan sonra çarpılmaların düzeltilmesi gerekir
Moralimi bozdu açıkçası ama söylediğiniz iyi oldu. Yani bu Bohrverk denilen makineler parçalar birbirine kaynatıldıktan sonra onları işleyerek hataları düzeltiyor öyle mi?
12 ila 15 mm düşünüyordum. Yeterli mi sizce?
Esneyen yerler sebebiyle raylardaki arabaların monte edildiği yerlere karton sıkıştırıldığını gördüm.
Rayların geleceği kısımlar nasıl hassas işlenebilir? Ben bütün makinanın parçalarını zaten lazer kesim CNC'lerde kestirmeyi düşünüyordum, onun hassasiyeti yeterli değil midir?
Kaynağı bilmiyorum ama kesimi cnc yapacak zaten o bakımdan bir zorluk yok.Çarpılma her türlü olur en iyi usta bile yapsa
geçmeli şekilden bahsediyorsanız kaynak yapması parçanın kesimi daha zor olur uğrasırsınız (sağ elinizle sol kulak tutma misali)