Merhabalar sanırım hala ısrarcısın kendin yapmak konusunda
iyi ya bizde kendimizi yoklamış oluruz. Gelelim konuya Servo kullanmak mantıklı görünüyor elbette ancak iş sadece servo motorda bitmiyor bunun yanında o kullandığın servo motorun sürücüsününde servo olması gerekir hadi sürücüleri servo kullandın bu sürücülerin koordinasyonunu sağlayacak kontrol ünitesi gerekir. Hala kendin yapmak istiyorsan bu olayların yazılım boyutları devreye giriyor yazılımı yaptırdın diyelim bu defa paralel porttan bağlantı kuramayacağın için sisteme rs232 ile bağlanman gerekecek hadi onunla bağlandın diyelim pc üzerinde kullanacağın proğram kesinlikle mach-3 olmayacak. ayrıca bu proğram için artı bir maliyet hesaplaman gerekecek, bir diğer konu evet servo motorlar hızlı çalışırlar ama şuna dikkatinizi çekmek isterim yüksek ivmelenme ve kısa sürede yüksek tersine ivmelenme yani durma hareketleri çok hızlı ve seri olacağı için zayıf bir konstruksiyonu sallayacak ve titreşim oluşturacaktır bu titreşim de kısa süre sonra tezgahın birleşim noktalarında gevşemelere ve tezgah hassasiyetinin düşmesine neden olacaktır. tahminen böyle bir makinayı kendin yapabilmen için servo lu sistem için konuşuyorum yaklaşık olarak 8000 euro civarında bir maliyet çıkacak.
Bu arada yanlış anlaşılmak istemem herhangi bir cnc firmasında çalışmıyorum bu işi hobby için bi kaç defa yaptım farklı dizaynlarım oldu. amaç sadece yardımcı olmak.
Syg