cnc ye lazer mödül

ama gelecek hafta biraz işlerim olacak 29-30 u gibi bir hafta senin için yeterli olacaksa ben gönderebilirim
valla istersen ocak 1 de olur sen nasıl istersen
hem senin 15w ı deneyip gerçekten 15w veriyor mu onu da anlamış oluruz. 15w vereceğine pek inanmıyorum ama eğer yakın bir rakam vermeli diye düşünürsek minimum 10w vermesi gerekir. benim lazerin 10w ına göre kesim kalınlıklarına bakarız. aşağı yukarı verdiği wattı doğrularız.

ben sadece makineye takıp açma kapama zamanlamasının tepkimesini ölçücem.

sen ne zaman müsaitsen o zaman olur
 
KontrolKalemi Youtube Kanalına Abone Olun!


3d prenter hız olarak çok daha iyi ama kalite düşük. sürücü için 0-5 voltu ramps ın fan çıkışındaki 12 v tan dirençle düşürerek aldım tam 5v elde demdim sanırım 4.7 lerde falan kalıyor birde fan kapalı konumunda bile düşük vaziyette lazeri açık bırakıyor bende bekleme modunda malzemeyi yakmasın diye akımı düşürdüm. Alttaki resimde aynı değişkenlerle hazrlanmış kodlarla mach3 ve repatier ile örnekler. mach3 29 dk sürdü repatier 2.5dk arada ciddi fark var süre olarak. Sonuç kötü tabi ama çözünürlüğü arttırarak daha iyi sonuç alınabilir belki tabi lazerin gücünü biraz daha düşürmem lazım kazıma işleminde
Kodlardaki ilerleme hızı 1200 lazerin gücü %30
20161217_140039-jpg.35516
3D yazıcıya bağlayarak da yapabilirsiniz
Burada denemiştim 3d yazıcı ile
 
yorumlar açık olsada nasıl yaptığını sorup anlasak
 
Simdi bu kullabilan mach3 plugin. Bu eklentiyi yuklemek lazim birincisi.

Ikinci olarak sen bu lazeri mach3 ile kullanicaksan yeni bir mach3 profili olustur. Ve bu profildeki motor tuning ayarlarini su sekilde yap,
Motorlarin kalkis ve durus rampalari cok seri olacak sekilde ayarla. Mumkun oldukca motor stall limitlerine yakin olsun. Hani cok fazla ani hareketlerde veya yuksek hizlarda motor takilir ya. Rampalarda cok seri olacak sekilde ayarla.
Normalde lazer kesim isi hep ayni hizda ilerleme ile yapilir.
Ama engrave isi ise biraz farkli olabiliyor. Sanirim bu mach3 eklentisindeki olay ise hizi kendisi kontrol ediyor. Ya da spindle hizi ile lazerin siddetini ayarliyor. Hic kullanmadim bilmiyorum ama dedigim sekilde kontrok edilir.
Z ekseni yukari asagi olarak kontrol ediyorsan mach3 un lazerin siddetini ayarlamaya imkanin yok. Eger yoksa o siddeti engraving hiziyla ayarlayabilirsin. Birim hizini dusurursen bu sefer lazer gececegi yerden daha yavas gecerse daha cok kararticak.
 
bazı videolarda 10w ile çelik üzerine markalama yapıldığını gördüm bendeki yapmıyor gerçi daha ayarlamalar falan tam anlamıyla yapamadım ama zannımca 5-6w civarındadır
bu arada
bendeki 40w co2 tüplü lazer de en yüksek verebildiği akımda bile yapmıyor.
nedeni sanırım ışık dalga boyu ile ilgili.
808nm dalga boyu görünmez lazerler
sizdeki 400 ile 600 küsür arası mavi lazer
co2 de sanırım bin küsür olması gerek bilemiyorum tam. ama düşündüğüm gibiyse dalga boyuyla alakalı olabilir.

ya da metali anodize ediyorlar. anodize edilmiş metallere kazıma işleme yapılıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: gog
aksilikler üst üste geliyor 3dprinterin sürücülerini yaktık. lazerle ilgilenelim dedik makineyi açtım lazeri açtım son derece güçsüz bir ışık vardı. akım ayarlarını kontrol etti ama zaten maksimumdaydı akım keçe balsa vs. kesebilirken bu gün bir kağıdı bile yakmadı. Birgün önceki çalışır vaziyette bıraktığım ayar ve bağlantılardan farklı hiçbirşey yok.
sorun neyden kaynaklanıyordur acaba bu lazer diotların bozulması mümkünmü bu sürede, yada bozulduğunda tamamenmi ışıksız olur. sürücü arızasımı diot arızasımı onu anlamaya çalışıyorum.
satıcıyla irtibata geçmeyi düşünüyorum ama. direk uyuşmazlık mı açsam karar veremedim, satıcı ile çözmek zaman kaybı olabilir bu durumda itiraz süremi doldurmuş olurmuyum.
 
önce satıcı ile bir görüş derdini anlat
birkaç gün sonra dönmezse dispute açarsın

bu tür lazerleri direk 12v ile besleyip ttl den kontrol etmek lazım.
eğer gücü 12v ile 0v arası ayarlıyor isen üstündeki sürücüye zarar verebilirsin kısa ömürlü olur.

diode yansa bozulsa hiç mavi ışık dahi gelmez. hemen bozulmaz.
sürücü ile ilgili bir sıkıntı var tahminim
 
satıcı çok çözüm üretecek gibi görünmüyor. videoyu görüntüleyemedim diye cevap yazmış ilk önce mail attım bende videoyu hala cevap bekliyorum. bu arada bir sürücü yapabilirmiyim diye bakınıp duruyorum nette ama bana göre işler değil bunlar :)
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,832
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst