cnc ye lazer mödül

üzerinde çok turlu pot vardır sürücünün. mavi dikdörtgen birşey. üstünde düz tornavida kullanılacak vidası gibi bişey var. güç kontrolü oradan yapılması gerek aslında. yani 12v sabit verilmeli gücü oradan ayarlanmalı diye düşünüyorum ben.
oraları kurcaladın mı ?
 
Yok üstad uyuşmazlık açacağız sanırım başka bir sürücü siparişi vereyim diyorum ama şimdi geri iade isterlerse aldığımda bir işe yaramayacak diye bekliyorum. Bu lazer işi bir hastalıkmış bu arada kaale nin 15w sine bakıp bakıp duruyorum ama aşırı pahalı 808 nm dalga boyu 0.2 mm metal kesebilen videoşarını gördüm.
 
Yok üstad uyuşmazlık açacağız sanırım başka bir sürücü siparişi vereyim diyorum ama şimdi geri iade isterlerse aldığımda bir işe yaramayacak diye bekliyorum. Bu lazer işi bir hastalıkmış bu arada kaale nin 15w sine bakıp bakıp duruyorum ama aşırı pahalı 808 nm dalga boyu 0.2 mm metal kesebilen videoşarını gördüm.
kimsenin arkasından konuşmak gibi olmasın ama kalecnc nin ürünleri güzel kaliteli olmasına rağmen adamlar yurt içi satış yapmıyor. yurt dışına çok fazla satış yapıyorlar. özellikle ebay üzerinden. ama ben almak isteyince türkiyeye kargolama yapmıyorlar.
başka bir firma üzerinden ülke içine satış yapıyorlar. ama fiyat ebay de yurt dışına 200 dolar iken firma aracılığı ile 300 dolar oluveriyor :D
tr den sitelerine giremiyorsunuz :D tr iplerini yasaklamışlar.
vpn ile bağlantınızı yaparsanız siteye gayet güzel girebiliyorsunuz.
arkadaşlar koca koca made in turkey yazıyor ama maalesef ülkede yabancılar kadar değer göremiyoruz..
 
satıcı bu mesajı göndermiş bu gün. benmi yanlış anlıyorum yoksa direk adaptöre lazeri bağlayıup denemi diyor. sürücü olmadan 12v u lazerin + ve - sine bağlayabilirmiyiz acaba

hi sorry at frist i cannot see your video it maybe from oversea link so i cannot open it,
but i would like to know where you connect my laser? connect the laser to your laser machine? if so pls sure the laser input power and current are enough for my laser cause this is 15w power it bigger current. if your control board with TTL port please you can connect also the TTL port meanwhile,
second, can you use my power to test the laser if it work well or not? i sent a power with this laser, you can connect the power to laser directely and laser will lighting and burning. be sure laser well working or not. ok
 
diyor ki ben sana power yolladım ( herhalde laser ile birlikte gelen o elektronik kutudan bahsediyor)
o power ı direk bağla diyor. emin ol lazerin çalışıp yaktığından diyor.
lazer diyotuna direk 12v verirsen büyük ihtimal yanar.
yanında gelen power sıkıntılı olduğunu anlayamamış galiba satıcı.
bence o yanında gelen power elektroniğinin düzgün çalışıp çalışmadığına emin olun.
12v verip çıkışları bir ölçün. hatta ucuna bir motor bağlayıp arasının amperini de ölçün.
12v verip amperi düşükse gene bir yerlerde terslik var demektir.
dediğim dikdörtgen mavi potu düz tornavida ile sağa sola kurcalayıp amperin yükselmesini sağlayabilirsiniz.

ama tabi çıkışa lazer bağlamadan ölçerek bakın multimetre ile
 
mavi pot ile akım değerini ayarlayabiliyoruz doğru ama şimdi hiçbir değişliklik olmuyor mavi potu döndermemizle, uyuşmazlık açtık bakalım iade kabul edecekmi.
 
power devresinde bir problem vardır bence.
lazere giden kabloyu ölçtünüz mü 12 v mu veriyor acaba ??
 
Lazer yerine içine led konulan prinç metaller olduğunu duymuştum china da:) Gerçi artık böyle şeyler orada bile pek yok.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,819
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst