Covid-19. haberler, bilgiler...

Bu değerlendirmeleri işin uzmanları yapıyor ağabeyciğim. İki görüş var; biri sizin inandığınız, diğeri bizim inandığımız. Sizin inandığınız size, bizim inandığımız bize.
 
Bu değerlendirmeleri işin uzmanları yapıyor ağabeyciğim. İki görüş var; biri sizin inandığınız, diğeri bizim inandığımız. Sizin inandığınız size, bizim inandığımız bize.

Anlamadım? Sizin inandığınız ve benim inandığım derken neyi kast ettiniz?
 
Siz, meselenin büyütülmesi gerektiğini söyleyen uzmanlara inanıyorsunuz, ben ve benim gibi düşünenler de bunun büyütülmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlara inanıyoruz.

Meselenin bütülüp büyütülmemesi son derece subjektij bir bakış açısı.Muhtemelen bir doktor ile benim aramda dağlar kadar büyüklük skalası farkı vardır ve açıkçası kimin büyütüp kimin büyütmeyeceği kişinin kendini ilgilendirir.

Yalnız meselenin ciddiye alınıp alınmaması ve buna göre tedbir alınması başka bir şey. İtalya gibi bir ülkede günlük ölüm 700'leri geçmiş iken İspanya gibi bir ülkede 250'ye varmışken,İngiltere gibi bir ülkede önce toplumsal bağışıklık kazanalım deyip bir şey yapmama kararı aldıktan sonra vaka ve ölümlerin fırlaması yüzünden bar kafe... kapatılma kararına gelinmişken işi ciddiye alıp ona göre tedbir almamak ,yada bunu savunmak çokta mantıklı bir hareket olmasa gerek?

Hepsini geçtim ortada bir sahih hadis var. ne diyor hadis? " “Eğer bir yerde salgın hastalığın olduğunu duyarsanız sakın oraya gitmeyin. Eğer salgın hastalığın olduğu yerdeyseniz oradan dışarı çıkmayınız” inanan kişi için yeterli bir referans olsa gerek?

Ayrıca insanlarımız hastalığı yayarak bir kaç kişinin ölümüne sebep olsa bunun hesabını nasıl vereceğini hiç düşünüyor mu acaba? Sadece ama sadece bu ihtimal için bile olayı Büyütmek! yada ciddiye almak gerekiyor bana kalırsa.Malum meşhur kıstastır..Bir gemide 99 cani 1 masum olsa o gemiyi batıramazsınız masumun hakkı için.Birde bu duruma böyle bakın Masumlar için olay ciddiye alınmalı mı alınmamalı mı?
 
Ciddiye almak ile büyütmek arasındaki farka dikkatinizi çekerim! Alınan radikal önlemlerin daha başka büyük zararlar doğurmayacağının garantisini verebiliyor musunuz? Siz, insanların sonsuz olasılıktaki sonuçları hesaplayabilecek bir varlık olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Meselenin büyütülmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar SİZE GÖRE MANTIKSIZ insanlar. Bana göre referans alınacak insanlar. Ben onları referans alıyorum. HIV hakkında ne düşünüyorsunuz? Yılda 1 milyon ölüm var; Üstelik emeklileri ayırmıyor! Neden HIV için karantina yapılmıyor? Ben, HIV'den sizin Covid-19'dan kortuğunuzdan daha çok korkuyorum.

Şunu söyleyeyim, sizi ikna etmek gibi bir niyetim yok.
 
https://www.worldometers.info/coronavirus/
 

Kimsenin kimseyi ikna etme mecburiyeti ve niyeti yok ,onu dert etmemek lazım.

da..HIV iyi bir örnek olmamış. HIV nasıl yayıldığı bulaşma şekli şemali ile bu hastalığın şekli arasında hiç bir bağ yok.Ölüm açısından bakarsak kalp damar hastalıkları için karantina gerekir.Neticede en fazla ölüm sebebi bu hastalığa aittir.Yani demem o ki bu hastalığın yayılma şekline göre tedavi ve korunma yollarından biridir karantina. Nasıl damarı tıkanana anjiyo yapıp tedavi ediyor ve sonraki hayatında bir diye uyguluyorsanız bu hastalığı da alt etmenin yolu bu.

Ayrıca bizde daha radikal önlem alınmadı.Radikal önlem kati sokağa çıkma yasağıdır.Hoş bana kalsa kontrollü sokağa çıkma yasağını çoktan uygulamaya koymuştum ya neyse..

Ve bir yanılgınızı söyleyeyim.Bu virüs kimseye emekli misin diye sormuyor.0-9 yaş harici bütün yaş gruplarında ölüm var.sadece risk yaşla ve bağışıklık sisteminin durumuna göre artıyor.Yani 20 yaşında ki adam ben bana bir şey olmaz diye ortada dolaşıyorsa kayıtlı ölüm vakalarının yaş dağılımına bir bakmasını tavsiye ederim (en son baktığımda 40 yaşa kadar binde iki idi)Yani risk herkes için söz konusu.Benim içinde sizin içinde.

Aslında işin can alıcı noktası İnsanın sosyal bir canlı olmasından kaynaklanıyor.Kişi hastalığı ciddiye almayabilir,yok sayabilir,bana bir şey olmaz diye bilir,koyulan kurallara isyan edebilir,para kaybedebilir v.s v.s.. Lakin o kişinin kurallara uymamasının ceremesini sadece kendisi çekmiyor.Bu kadar kolay bulaşıcı olmasa yada hiç bulaşıcı olmasa ne istiyorsa yapsın onu ilgilendirir ama abartıyorlar deyip kafasına göre davranıra artık o arkadaş başkalarının yaşam hakkına tecavüz etmiş oluyor.Daha toplum olarak kavrayamadığımız nokta bu...
 
Visürün ölüme sebep olduğu yaş ortalamasına bir daha göz atmak lazım! Siz tuttunuz 100 kişiden 1 kişiyi örnek verdiniz, bununla ilgili bir yorum yapmayacağım. Örnekte sıkıntı var çünkü.

HIV sadece bir örnekti, bulaşıcı virüslerin hemen hemen birçoğu kan yolu ile de bulaşıyor.

Şöyle bir örnekleme yapayım: İşyerlerimizde takımları genellikle ortak kullanırız. Bunun dışında ortak kullanılan birçok eşya ve yüzey vardır temas ettiğimiz. Sektörümüzde de kesilme ve kanama olayları günlük olan olaylardır. Açık yarası olan başka bir kişiye hastalıklı kan temas ettiği bir durumda bu kişiye bir hastalık bulaşması ihtimali sizin için Covid-19'dan daha mı basit? Allah bilir, kimimiz kimlerden ne hastalıklar kapmaktayız!

Karantina süreci belli değil! Aşının ne zaman geliştirileceği belli değil! Virüs 60 dereceye kadar yaşıyor! Yaz'ın da yırtamadınız! Sonu nereye varacak? İş yok, çalışmak yok, insanlar ne yiyecek, ben bunu soruyorum size? Milletin bebeği var, çocuğu var ekmek bekler, yemek bekler, bez bekler, elbise bekler, bu insanlar ne kadar dayanacak? Siz mi besleyeceksiniz insanları? Yokluk şu an kapıda dikkatinizi çekerim.

İnsanların gündelik ihtiyaçları var, öyle sabret demeyle karın doymuyor. Çevremizdeki esnaf borçtan hapise düşme korkusuyla yaşıyor.

Şunu da ekleyeyim; yukarıda verdiğim bulaşma örneğinde hastalığın bulaştığını bile öğrenemeyebilirsiniz fakat bu hastalıktan ölebilirsiniz. Covid-19 anında tespit edilebiliyor. Hangisi ürkütücü?
 
Son düzenleme:

Senin teklifin ne üstadım. Hastalık ortalıkta kol gezsin . Ölen ölsün kalan sağlar bizim mi ? Ya da boşver hastalığı koy kıçına rahvan gitsin bize birşey olmaz mı ? Birtek ölen insanın hayatını dünyanın bütün ekonomisinde dönen para bir araya gelse geriye getirebilir mi ? Herkes bir zahmet hayat standartlarından feragat edecek . Bu olağan üstü bir durum .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…