EN 60204-1:2006 Özü
İletken 13.2 tanımlanması
13.2.1 Genel şartlar
Her iletkenteknik dokümantasyon (Madde 17) uyarınca her fesih tanımlanabilir olacaktır .
Bu iletkenler numarası , alfa-nümerik , renk (katı ya da bir ya da daha çok çizgili olarak) ya da renkli ve sayı veya alfanümerik bir kombinasyonu ile tespit edilmesi ( örneğin,
Bakım kolaylaştırmak için ) kullanılması tavsiye edilir . Sayılar kullanıldığında , onlar harfler ( büyük veya küçük harf ya ) Roman olacaktır , Arapça olacaktır .
NOT Ek B kimlik tercih edilen bir yönteme ilişkin tedarikçi ve kullanıcı arasındaki anlaşma için kullanılabilir .
Koruyucu iletkenin 13.2.2 Kimlik
Koruyucu iletken yalnız rengine göre kimlik ,bicolour kombinasyon YEŞİL VE SARIiletkeninuzunluğu boyunca kullanılmalıdır şekil , konum , işaretleme veya renk ile kolayca ayırt edilebilir olacaktır . Bu renk tanımlama kesinliklekoruyucu iletken için ayrılmıştır .
Yalıtılmış iletkenler için,iki renkli kombinasyon GREEN - ve - SARI bir 15 mm uzunluğu , renklerin bir en az% 30 ve iletken , geri kalan kısmı kapsayan diğer renk yüzeyinin en fazla % 70 kapsar şekilde olmalıdır yüzey .
Koruyucu iletken kolayca şekil, pozisyon veya inşaat ( örneğin örgülü iletken , yalıtımsız telli iletken ) ile tespit edilebilir neredeyalıtılmış iletken kolayca erişilebilir olmadığı durumlarda , veya , uzunluğu boyunca renk kodlaması gerekli değildir ancakbiter ya erişilebilir yerlerde açıkçagrafik sembolü IEC 60417-5019 ( DB :2002 - 10 ) veyabicolour kombinasyon GRENE vE SARI tarafından tespit edilecektir .
Nötr iletken 13.2.3 Kimlik
Bir devre yalnız renk ile tanımlanan bir nötr iletken içeren durumlarda, bu iletken için kullanılanrenk MAVİ olacaktır . Diğer renkler ile karışıklığı önlemek amacıyla , bu " açık mavi " adında bir doymamış mavi kullanılabilir , ( IEC 60446 3.3.3 bakınız) önerilir . Seçilen renknötr iletkenintek kimlik olduğu , o renk karışıklık mümkün olan herhangi bir başka iletkeni belirlenmesi için kullanılan olmayacaktır .
Rengine göre kimlik kullanılması durumunda , nötr iletken olarak kullanılan çıplak iletkenler 100mm her bölmede veya birimde ve her yerde erişilebilir geniş , ya da kendi uzunluğu boyunca renkli bir şerit , 15mm renkli eter olacaktır .
Renge göre 13.2.4 Kimlik
Renk - kodlama (koruyucu iletken dışındaki ( 13.2.2 ) bakın) iletkenler belirlenmesi için kullanıldığı durumlarda ,aşağıdaki renkler kullanılmış olabilir
Siyah, kahverengi, kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, ( açık mavi dahil ) MAVİ , MOR , GRİ , BEYAZ , PEMBE , TURKUAZ .
NOT renklerin bu liste IEC 60757 türetilmiştir
Bu renk tanımlama için kullanıldığı zaman , renk yalıtım rengi ile ya da düzenli iç yapısına da renk markerleri ile ve uçları ya da ulaşılabilir bir yerde ya da iletkenin uzunluğu boyunca kullanılacaktır , önerilir.
Bicolour kombinasyon YEŞİL VE SARI ( 13.2.2 bakınız) ile karışıklık bir olasılık olduğu yerde güvenlik nedenleriyle ,renk YEŞİL veyaSARI renk kullanılmamalıdır .
Yukarıda listelenen renk kombinasyonlarını kullanarak Renk kimlik karışıklık ve YEŞİL VE SARIbicolour kombinasyon YEŞİL VE SARI dışında kullanılmadığı hiçbir olamaz şartıyla kullanılabilir .
Renk - kodlama iletkenlerin tespiti için kullanıldığı durumlarda , onlar aşağıdaki gibi renk kodlu olması tavsiye edilir;
- SİYAH a.c. ve d.c. güç devreleri .
- KIRMIZI a.c. kontrol devreleri.
- MAVİ d.c kontrol devreleri.
- PORTAKAL 5.3.5 uyarınca devreleri hariç .
Yukarıdaki istisnaları nerede izin verilir .
Veya ; - yalıtım tavsiyerenkleri mevcut değildir kullanılır
- Multiconductor kablobicolour kombinasyon değil YEŞİL VE SARI kullanılır, ancak