daikin klima

aksuklima

Üye
Katılım
19 Şub 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
45
selamınaleyküm arkadaşlar mersinden herkese iyi çalışmalar diliyorum. daikin 12 hp klima kumanda dan ve manuel çalıştırmada iç ünite komutu alıyor ama çalışmıyor .
.kart ta problem var değiştirmek maliyetli.Tamir konusunda ne yapabiliriz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Karttan olduguna eminsen izmire kargola 2günde halledip gönderilir.
 
gönder kartı birgünde tamir edeyim kesin tamir garantisi 1 yıl kart garntisi var
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arızanın kartta olduğuna eminmisin?
Bana sanki farklı bir sorun var gibi geldi. Sen kumandan ile cihazı çalıştır. Hem ısıtma hem de soğutma da dene. Soğutma da denerken iç ünite emişinde bulunan sensörü ısıtmaya çalış ki devreye girsin. Eğer her iki çalışmada da devreye ne dış ünite ne de iç ünite (fan dahil) devreye girmiyor ise o zaman karttan şüphelenmelisin. Ayrıca besleme hattındaki gerilimi de kontrol et. Eğer dış üniten devreye giriyor ise yaz buraya ikinci şamaya geçeriz ;)
 
cihaz voltaj yemiş iç ünite kartının varistörleri patlamıştır KOLAY GELSİN
 
arkadaşım anlattığın gibi kumandadan ve manuel komut alıp calışmıyorsa kartında yanma patlama da olabilirde büyük bi ihtimalle EPROM dediğimiz veya ROM dediğimiz veri hatası arızası meydana gelmiş olabilir.daikin nasıl bir klima olduğunu biliyosunus frekansla iletişim sağlar iç ve dış ünite.onun için kartlarda sorun olabilir .bir restle .faz nötür doğrumu kontrol et calışmaz ise sana bir numara vericem istanbulda iç ve dış ünite kartını yollarsın o halleder.belkide başka bir sorunu vardır cözmek lazım?birde klimanın model no su nedir
 
Son düzenleme:
bulunduğunuz bölgede voltajlarda problem var ise cihaz kendini korumaya alıyodur.resetlemek gerekir. tedaştan kaynaklanan ani voltaj yükselmesi oldu ise kart girişindeki cam sigorta , varistör ve en son transformatör primer sargısı içindeki ısıl sigorta atmıştır.transformatör ısıl sigortası çok nadir yanar.genelde giriş cam sigorta ve varistör hemen devreyi korumaya alır.bölşgenizde voltajlar problemli ise eviniz veya işletmenize uygun voltaj regülatörü bağlamanız çok faydalı olacaktır.
 
iç ünite komutu alıyor demişsiniz eğer cihaz komut alıyorise opereyşın işığı sürekli yanıp söüyor ise iç ünite hava sensörü değerni kaybetmiş olabilir yenisini takınız.yukarıda bahsettiklerim gerçekleştiği zaman cihaza kesinlikle enerji girişi olmayacağı için kesinlikle arızalı parçaları değiştirmeden çalıştıramazsınız
 
kumandayı herhangı bır telefon kamerası ıle test et eger kumanda salam ıse dısplay da arıza olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,695
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst