Daimi devre kond. hk.

Gazin sogumasi gerekiyor sogudugunda tekrar ateslemede yanacak duruma gelirler.
Sodyum 160 likdi sanirim habsettiginizde o galiba hem balansli olanlari hem balanssiz olanlari piyasada yaygin satilir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Yukarda sodyum diye yazdim yasliuzmanin yorumunu okuyunca hatirladim civali olacakti dogrusu
Zaten sodyumun 160 lik diye bir ampulu yok 400luk metal halide diye satardik.

Ancak sodyum ampullerin 400w metal halidelerin bir kasasi vardir kasasinda balans atesleyici icin bir yer olur.
Kahirede birebir ayni ampullerin sadece duya takildigini gordum balans ve atesleyici yok.

Yukarda sodyum diye yazdim yasliuzmanin yorumunu okuyunca hatirladim civali olacakti dogrusu
Zaten sodyumun 160 lik diye bir ampulu yok 400luk metal halide diye satardik.

Ancak sodyum ampullerin 400w metal halidelerin bir kasasi vardir kasasinda balans atesleyici icin bir yer olur.
Kahirede birebir ayni ampullerin sadece duya takildigini gordum balans ve atesleyici yok.

Yanlış anlaşılma olmasın Kahire'de gördüğünüz sodyum buharlı mıydı?

Dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var balastlı 125 W ile balastsız 160 W civa buharlı ampul arasında;

Balastsız olan 160 Watt civa buharlı ampulun verimi 18 lm/W iken, balastlı olan 125 Watt civa buharlı ampulun verimi 50lm/W' dır. (Osram için)

Buradan bakabilirsiniz;

http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/high-intensity-discharge-lamps/mercury-vapor-lamps-for-open-and-enclosed-luminaires/hql/index.jsp

HWL | Quecksilber-Mischlichtlampen für offene und... | OSRAM

Teorik bilgi için;

Işık verimi - Vikipedi

Saygılar...

Yanlış anlaşılma olmasın Kahire'de gördüğünüz sodyum buharlı mıydı?

Eskiden koylerde aagac aydinlatma direklerinde sadece bir tencere kapagina konmus duya baglanmis ampuller olurdu belki hatirlarsiniz.
Bunun hiç bir yerine balans atesleyici konmaz cunku bildihiniz tencere kapagindan farksizdir.
Iste bunlar burda cok yaygin ve bire bir sodyum ampulun seklinde ampuller kullaniyorlar sekil ortasindaki siskinlik kalinlik ve boy ayni ancak içeriğini gazi nedir arkalarda bir yerlerde balans felan varmidir bilmiyorum. Ancak goruntude sodyum ampul gorunup balans ve atesleyici gormuyorum.

Eskiden koylerde aagac aydinlatma direklerinde sadece bir tencere kapagina konmus duya baglanmis ampuller olurdu belki hatirlarsiniz.
Bunun hiç bir yerine balans atesleyici konmaz cunku bildihiniz tencere kapagindan farksizdir.
Iste bunlar burda cok yaygin ve bire bir sodyum ampulun seklinde ampuller kullaniyorlar sekil ortasindaki siskinlik kalinlik ve boy ayni ancak içeriğini gazi nedir arkalarda bir yerlerde balans felan varmidir bilmiyorum. Ancak goruntude sodyum ampul gorunup balans ve atesleyici gormuyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler ustam. Ne kadar yer gezmişsin öyle.. Maaşallah...

Cok yer gezmis sayilmam hocam Daha cok yer var. Ancak cok yabanci insanla makina montaji yapip bir coguyla calistim.