Dairelerin kapı üstü sigortalarının bağlanması

kubra1806

Üye
Çoğunuzun bildiği basit bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Stajyer öğrenciyim ve bunu anlamadım..
AnCs3SEmiFjlayZmUioZR3n6ZD0DgMaVDgy_J0QCCeW7.jpg

Sayaçtan 3 tane kalın kablo geldi ve kaçak akım rölesine girdi. Buraya kadar sorun yok ama sonra oradaki kırmızı kablolar nereden geldi ve neye göre bağlandı acaba ?
Arka tarafta görülen sarı kablo topraklama kablosu orada görünüyor ama kullanılmamış. Topraklama kablosunu neden kullanmadık?
Aşağı doğru duvara giden bir kahverengi faz kablosu ve nötr kabloları var bunlar nereye gitti ?

Ya kısacası bana bu sigortaların nasıl bağlandığını anlatabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler

Evvel zaman önce @scorpion eyes rumuzuyla paylaşımlar yaparken bunu açıklamıştım. Verdiğim şemada olup sende olmayan tek şey 3 faz ana sigorta gerisi aynı. Kırmızı kablolar linye fazları, maviler nötr. Linyelerde toprak kablosu aydınlatma linyelerinde kullanılmaz genelde, priz linyelerinde toprak iletkeni mutlaka kullanılmalıdır.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/380-v-İç-tesisat.55745/page-2

hemen inceliyorum yardımınız için teşekkürler

yok müdahale değil :) staj defterim için bilgi toparlamaya çalışıyorum.

yok müdahale değil :) staj defterim için bilgi toparlamaya çalışıyorum.

Senin gibi meraklı stajerim hiç olmadı. Stajerlerimin önlerine resmen dağları yıktımda tenezzül edip 1 sayfasına dahi bakmadılar.En son oda temizlikçisi merak etti de al oku yada sevabına bir öğrenciye ver dedim dökümanları :)
Seni tebrik ederim arşivime bir göz atayım senin için.

gerçekten çok memnun olurum :) ne kadar çok öğrenirsem o kadar iyi benim için

Kaçıncı sınıf hangi bölüm?
ekteki dökümanları indirebilirsin.

Ekli dosyalar

• elektrik_soru_cevap.rar
    700.9 KB · Görüntüleme: 87
  • ElektrikcielKitabı.rar
    4.2 MB · Görüntüleme: 125
  • Elektrikkalfalık.rar
    11 KB · Görüntüleme: 26
  • elektriktest.rar
    31.9 KB · Görüntüleme: 31
Teşekkür ederim. Elektrik-elektronik müh. 3.sınıf Bu yaz stajı tamamen elektrikle alakalı ama.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,724
Kullanıcılar
452,445
Son üye
mutluneset

Yeni konular

Geri