Dalgıç pompa trifaze kablo bağlantısı yardımı

juniorx

Üye
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar. Pompanın panosu kayıp. Deneme amaçlı çalıştığını teyit etmek için çalıştırmak istiyoruz. Kablonun açık ucunu fotoğraf olarak koyuyorum. Sarı yeşile nötrü, siyah-kahve-mavi üçlüsüne de fazları bağlayacağız sanırım. Fazların sırasını nasıl bulacağız. Yani pompanın gerçek dönüş yönü nasıl bulunur. Şöyle bir şey duymuştum. Fazları gelişi güzel bağlayın, sonra fazlardan herhangi iki tanesinin yerini değiştirin, hangi türlü daha fazla su veriyorsa gerçek dönüş yönü odur demişlerdi yıllar önceden hatırlıyorum. Sizce bu doğru mudur. Böyle yaparak test edebilir miyim. Eğer bu şekilde pompanın çalıştığını ve verdiği su miktarını yeterli bulursak pano bağlantısı yapacağız ardından, ama öncesinde çalıştırıp verdiği suyu görmemiz gerekiyor. Yardımcı olur fikir verirseniz teşekkür ederim.
20241018_110202.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Renklemede, sarı/yeşil;topraklama olmalı. Deneme düşüncenız dogru. Bir yol daha var. >ampermetre ıle akımı kontrol edin, hangi yöne fazla akım çekıyorsa , o yön dogrudur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,572
Mesajlar
928,054
Kullanıcılar
452,199
Son üye
yaman..k

Yeni konular

Geri
Üst