dalgıç pompada enerji tasarrufu

otoman

Üye
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bizde bir adet dalgıç pompa drenaj sisteminde kullanıyorum gücü 32 kw 40 metre yukarı su taşıyor sabit debiyle su taşıyor siz bu pompada enerji tasarrufu yapmak icin ne düsünürdünüz inverter kullanmak enerji tasarrufu sağlarmı böyle bir sistemde? cevaplarınızı bekliyorum.. teşekkürler..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu tip pompalar sınıfının en iyisi. Suyu kontollü kullanmak en akıllıca enerji tasarrufu olur.
 
Tasarruf olur, motor devrinin küpü ile orantılı olarak güç düşer. Ayrıca, motor kalkışlarında
çekilen güçten de tasarruf sağlarsın. Yani motor devrini yarıya düşürmek demek, motorun çetiği
gücü 1/8 e düşürmek demektir.
 
abana 160m4a asenkron motorun sipir kesit''çap'' değerlerini almam gerekiyor...bu konuda yardım edecek arkadaşlarının tamamına şimdiden teşekkür ederim...
 
Sy ersoyalı normalde gücü düşürürsek yani devri ozamanda debiyi azaltmazmıyız? cevaplar icin teşekkür.
 
Ekte korteks firmasının yaptığı çok güzel bir tasarruf çalışması var. Burada göreceğiniz
gibi devir debi ile doğru orantılıdır. Basınç karesi, çekilen güç ise küp ile orantılı oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • EVUP2_2_korteks_bildiri_metni.rar
    559.6 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba arkadaşım, yapmış olduğun bu paylaşım çalışması için teşekkür ederim kendi adıma! umarım arkadaşlarımızın ihtiyaç duydukları bilgilere biraz fayda olabilir! Sevgi ve saygılarımla...
 
Sy. ersoyalı sonuçda devri azaltmak demek daha az debi demek ben sabit debiyle enerji tasarrufu yapmak istersem peki? Yani debi sabit ve değişmemesi lazım.
 
Sn. otoman debiyi azaltmadan enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız tek yapabileceğiniz kayıpları azaltmak. Bununda birkaç yolu var;
- Öncelikli olarak motor kapasitesinin %60'ından daha az yükle çalışıyorsa motoru mil gücüne uygun daha küçük bir motorla değiştirebilirsiniz.
- Kullanılan motor verim sınıfı EFF2 veya EFF3 ise yüksek verimli EFF1 motorla değiştirebilirsiniz.
 
Sayın Otoman,

Öncelikle pompanın boşta çalışma gibi bir durumu olmadığından dolayı böyle bir pompada enerji tasarrufunu ancak gereksiz yere çalışmayı önleyerek sağlayabilirsin.

Neden tasarruf yapamazsın ? çünkü Yüksek ihtimal pompa 40 metre yüksekliğe su basabilecek şekilde seçilmiştir. ve debiyidüşürmen bu seviyeden daha aşağıda bir seviyeye su basman anlamına gelir. Ama pompa 50 metreye su basabilecek şekilde seçilmiş ise invertör kullanarak bunu 40 metre seviyeye su basabilecek duruma getirebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,905
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst