Merhaba, zaten dalgıç pompalarda ki sistem Güneşi gördükce çalışsın, Güneş yokken dursun şeklidedir, hatta çok sevdiğim bir deyim vardır tarımsal sulamada;Ben saçma bir mantıkla saçma bir soru sormak istiyorum izninizle @Tayfunmuhendislik . Mesela hava ve su sistemlerinde depo olması sistemin stabil beslenebilmesi için elzemdir . Çünkü sisteme ani yüklemelerde bu depoda biriktirilen ürün sistemin ani ve yüksek taleplerini kompanze edebilir . Aynen güneş sistemlerinde de akü olması hem dc den inverter ile ac elde edebilmek için hem de sistemdeki bazı aşırı anı yüklenmeleri de kompanze edebilmek , hemde güneşin olmadığı zamanlarda da belli süre daha free enerji kullanabilmek için değil mi ? Aküsü olmayan bir güneş enerjisi sistemi bütün bu faydalardan mahrum kalmıyor mu ? Sanki son kullanıcıyı akü temin ve işletme külfetinden kurtarmak ve bu vizyonla sempati toplamak misyonuyla kurulmuş bir sisteme benziyor. Stabil ve sabit yükleri kararlı olarak besliyor olabilir ama habire değişken bir yük rejimi olan sistemler için kararlı çalışabiliyor mu ? Bu sistemlerin uzmanı değilim, uğraşmış falan da değilim. Merakımdan soruyorum .
https://dosya.co/tdf0luq6vjxo/SMART_TÜRKÇE_KULLANIM_KILAVUZU_revize.pdf.htmlBuraya,cihazla ilgili teknik doküman ekle -
şansınız varsa,memnun oluruz.
Şu an kurulu sistemde 11 kW dalgıç pompa panosu var.Gerekli koruma röleleriyle(su seviye,zaman rölesi) yıldız üçgen yol verme olarak çalışıyor.80-90 metreden su çekiyor.26 A civari yük akımı.Elektrik zamları nedeniyle güneş enerjisi kullanacağım.Artezyenin olduğu yere değil 600 metre uzaklıktaki yerde güneş panellerini koyup oradan invertör ile 3 faz AC elde edip direklerle artezyenin olduğu yere taşımak istiyorum.İnvertör sisteminden elde ettiğim 3 fazı 600 metre taşıyarak direkt kurulu panoma(şebekenin bağlandığı fazlar yerine)bağlayabilir miyim?
Gece olunca da şebekeyi kullanmak istiyorum onun için de ya güneş ya da şebeke diye şalter yapabilir miyim?
Projenin en önemli kısmı motorun yol verme sürecinde çekeceği akım ve süresine göre göre Panel ve kablo seçimidir. Şebeke varsa, on grid sistem kurmamız ekonomik olmanın yanında enerji sürekliliği ve kullanım konforu açısından tercih edilmelidir.Şu an kurulu sistemde 11 kW dalgıç pompa panosu var.Gerekli koruma röleleriyle(su seviye,zaman rölesi) yıldız üçgen yol verme olarak çalışıyor.80-90 metreden su çekiyor.26 A civari yük akımı.Elektrik zamları nedeniyle güneş enerjisi kullanacağım.Artezyenin olduğu yere değil 600 metre uzaklıktaki yerde güneş panellerini koyup oradan invertör ile 3 faz AC elde edip direklerle artezyenin olduğu yere taşımak istiyorum.İnvertör sisteminden elde ettiğim 3 fazı 600 metre taşıyarak direkt kurulu panoma(şebekenin bağlandığı fazlar yerine)bağlayabilir miyim?
Gece olunca da şebekeyi kullanmak istiyorum onun için de ya güneş ya da şebeke diye şalter yapabilir miyim?
merhaba hocam, 15 kW güç için kaçlık panelden kaç adet kullandınız, bulunduğunuz şehirdeki güneş açıları geliş açılarını dikkate aldınız mı, Panel yerleşimi hakkında bilgi alabilir miyim ?Şu an kurulu sistemde 11 kW dalgıç pompa panosu var.Gerekli koruma röleleriyle(su seviye,zaman rölesi) yıldız üçgen yol verme olarak çalışıyor.80-90 metreden su çekiyor.26 A civari yük akımı.Elektrik zamları nedeniyle güneş enerjisi kullanacağım.Artezyenin olduğu yere değil 600 metre uzaklıktaki yerde güneş panellerini koyup oradan invertör ile 3 faz AC elde edip direklerle artezyenin olduğu yere taşımak istiyorum.İnvertör sisteminden elde ettiğim 3 fazı 600 metre taşıyarak direkt kurulu panoma(şebekenin bağlandığı fazlar yerine)bağlayabilir miyim?
Gece olunca da şebekeyi kullanmak istiyorum onun için de ya güneş ya da şebeke diye şalter yapabilir miyim?