dalgıç pompada enerji tasarrufu

selam.
.Eğer dalgıç motorunuzun 24 saat çalışması gerekmiyorsa ve eğer çektiğiniz su bir sarnıçta toplanıyorsa gece çalıştırmanız sizi epeyice bir fatura yükünden kurtaracaktır.Gece 22:00 ile sabah 06:00 arası elektrik yarı yarıya ucuz.Takın bir zaman saati olsun bitsin.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba, asenkron motorların genelde en büyük verimleri %80 yükleme durumlarında olur. Motorun bunu sağlıyormu, ayrıca 32 kw lık bir motora yaklaşık 15 kwarlık sabit kondansatör bağlasan, tabi sayacın reaktif okuyan üçfazlı sayaçsa en azından reaktif enerjiden kaynaklanacak cezadan seni kurtarır belki bunu yapmışsındır. Ayrıca mustafa arkadaşımızda güzel söylemiş.
 
Arkadaşlar sistem şöyle birşey pompa 39 m dipte çalışıyor sürekli değil 37.5 m yi su geçince şamandıra sayesinde pompa çaşılıyor gün icin de suyun geliş debisi belli olmadığı icin (kaçak sular-drenaj) kaç kere durup çalışdığı tam belli değil uzun süre çalışıyor bazen bu seviyeye(37.5 m)düsürmek icin ama duruyor kesin . ben şöyle düsünüyorum eğer bu pompa yerine daha güçlü bir pompa alsam ve debisi biraz daha yüksek diyelimki elimdeki motor P=32kw ve debisi Q=39 lt/sn ben bu motor yerine P=54KW VE debisi Q=50 lt/sn
bir motor kullansam ve inverter satın alsam tasarruf yaparmıyım (ikiside 1500 d/d ve satın alacağımız pompa 44m ye kadar basabilsin.)?

kendi hesaplarıma göre yeni pompanın 39 lt/sn debi vermesi icin gerekli devir sayısı

50/39=1500/x x=1170 d/d da yeni motoru çalıştırsam 39 lt/sn su atabilirim bunun icin gerekli güçde

54/x=(1500/1170)^3 x= 25.75 kw

54 kw lık pompayı 39lt/sn verecek şekilde inverterla sürdüğüm zaman 25.75kw güç çekiyor

yani kazancım 32-25.75=6.25kw saat %20 karım olur.

yanılıyormuyun arkadaşlar yorum yaparsanız sevinirim bence kesinlikle yeni bir pompa alınmalı ve inverterla ayarlanmalı ya sizin görüşürünüz sağolun cevaplar icin..
 
hocam o pompaların ve inverterlerin fiyatından haberiniz var mı :)
uzun süreli kullanılacaksa yüzde 20 tasarruf için değer bence.inverterlerde her şeyden önce motor kalkarken kârlısınız.inverter her zaman için tasarrufludur,iyidir.bir de şamandıra dediniz ya.açma kapama anlarında kararsız kalmasını ya da çok sık şekilde açıp kapamasını önleyecek tedbirler almadıysanız almalısınız.
kolay gelsin
 
Kuyu debisi yeterliyse çok güzel bir düşünce.
 
Yanlız bu hesaplamada basma yüksekliği Hm=44 pompa yerine Hm=50 olan pompa kullanmak zorundayız sanırım devir düşüşüyle karesi orantılı seviye düsüyor :) biraz karışık ama verimi yüksek pompa kullansam en güzeli.. bunu yapan biri olmalı elinde böyle bir şey yapıpda kar yapan yokmu arkadaşlar :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,905
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst