Darbeli akım ..?

ampera

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
421
Puanları
1
arkadaşlar bır hurda fabrıkasına 1600 kva lık trafo tesısı yapacagız, ama benım anlamadıgım bır konu var darbeli akım uygulanacakmış .burda söz edılen darbeli akımı degerli ustadlarım acıklarsa sevınirım saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Darbeli akımdam kastın,motorların darbeli yükte çalışmaları olsa gerektir.Böyle bir çalışma
olan işletmede,kompanzasyonun sağlıklı çalışabilmesi için,ilave tedbirlere ihtiyaç olabilr.İleri
de,sistemi iyi analiz edebilmek için,ana devrenize,kaliteli bir analizör koymanızda yarar var.
 
Darbeli akım demek trafoya bağlı yüklerin çektiği akımların belirli aralıklarla ve yüksek değerlerde olması demektir. Örneğin direnç kaynak makineleri indüksiyon ocakları gibi yükler..Trafodan çekilen sabit akım örneğin 100 A civarında ise bu yükler devreye girdiğinde kısa süreli olarak 300 A 500 A ... gibi değerleri görürsün. Eğer yüklerin akım çekme süreleri çok kısa ise tristörlü (statik)kompanzasyon gereklidir..
 
tesekkur ederım arkadaslar...cok acıklayıcı ol saygılar
 
Ek olarak koruma elemanlarının , kabloların ,selektivitesini de doğru bir şekilde organize etmeniz gerekir. Güçlü elektromıkmanıs vinçler kullanılacaktır tesiste muhtemelen , bunların yüksek endüktansından dolayı devreye giriş çıkışlarında yüksek arkler oluşur... Kullanılacak malzemeler buna göre seçilmeli...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,529
Mesajlar
927,641
Kullanıcılar
452,118
Son üye
ackgoz
Geri
Üst