Dayak yedi, dahi oldu!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,223
Puanları
3,256
Konum
BURSA
fft2mm1008433.jpg


Gaspçılardan öldüresiye dayak yiyen ve komaya giren genç, uyandığında kafasına aldığı darbeler sonucu bir matematik dahisi oldu!

ABD’de yaşayan Jason Padgett bar çıkışı saldırıya uğradı. Ceketini almak isteyen soygunculardan öldüresiye dayak yiyen ve komaya giren Padgett uyandığında kafasına aldığı darbeler sonucu bir matematik dahisi oldu.

ABD’nin Tacoma şehrinde yaşayan Jason Padgett 10 yıl önce bir barın önünde saldırıya uğradı. Deri ceketini almak isteyen saldırganlardan öldüresiye dayak yiyen Padgett komaya girdi.

Padgett yaşam savaşını kazanmakla kalmayıp uyandığında beyninin farklı bir yerini kullanabildiğini fark etti. O artık bir matematik dahisiydi.

41 yaşındaki Padgett aklında beliren formülleri görselleştirebiliyor ve şemalara dökebiliyor.

Padgett’in beyninin nasıl çalıştığını anlamak için bir dizi test gerçekleştiren Psikoloji Profesörü Berit Brogaard Padgett’in kafasına aldığı darbelerden sonra beyninde normal insanların çalıştıramadığı iki bölümü çalıştırmaya başlamıştı.

01 Mayıs 2012 - 13:01

Alıntıdır.
Kaynak: Posta Gazetesi

Benim kişisel acizane yorumum ise aslında şudur:

"Çocuğun kafasına öyle vurup vurup durma hanım(Veya bey!)
Çocuk geri zekalı(Embesil) olacak ha!"

tarzından serzenişleri,yakınmaları hep duymuşuzdur.Burada sistem tersinden işlemiş,normal durumda beynin kullanılmayan,inaktif olan iki bölgesi beyin travması ile aktif duruma gelmiş bulunuyor.Veya eski Türk filmlerindeki araba çarpma neticesi gözün kör olması ve ikinci bir çarpma ile,mucizevi şekilde körlüğün tekrar iyileşmesindeki durumuna benzer şekilde.
 
Google'da arattım, muhteşem çizimleri var. Bu beyin nasıl birşeydir. Acaba bilmediğimiz bir yerlerini kullansak gerçekten uçabilir ya da zamanda yolculuk edebilir miyiz?
 
Yazık olmuş adama şimdi ömür boyu 3 le 5 le uğraşıp duracak. Bide çokşey öğrenicem derse entel dantel olur çıkar :D
 
sadece %10 unu kullandığımız bu organın sınırlarının keşfedilmesi ile belki her birimiz birgün dahi olacağız. bu teknolojik ilerleme ile çok değil yakındır
 
Bu haberi ne kadar az Türk görürse o kadar iyi :)..Yoksa köşe bucakta gizliden gizliye kafasını kayalara taşlara vurduran..dövdürmeye v.s çalışana raslayabilirsiniz :=)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,955
Kullanıcılar
450,949
Son üye
doemer2013

Yeni konular

Geri
Üst