Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Anladığım kadarıyla benim önceden çalıştığım gibi bir gıda fabrikasında çalışıyorsunuz. zordur oralara sensör seçmek gerçekten. sıvıyla direk teması olmasa bile temizlik için yıkarlar yıkarken de araba yıkar gibi yıkarlar. burda kablo var Elektrik var mıdır şurda acayip bi alet var bi işe yarar mı demezler basarlar suyu sonra sen uğraşırsın. yeteri kadar dert yandığıma göre sorunun cevabına gelelim. öncelikle ne tür bir sensör kullanmak istediğin bilgisi lazım ama genel olarak sana iki şeye dikkat etmen gerektiğini söyleyebilirim. ilki seçilecek sensörün IP (Ingress Protection) seviyesi bunun özeti o cihazın Elektronik aksamının dış ortamdan yalıtımıdır. Bu rakam iki basamaktan oluşur (65-66-76 gibi) ilk rakam katı cisimlere karşı koruma sınıfını ikinci rakam ise sıvılara karşı koruma sınıfını belirler. anladığım kadarıyla sen baya dayanıklısını istiyorsun. bunun için en ideali şu an mevcut olan IP67 sınıfı ürünlerdir. diğerlerine göre pahalıdır ama ucuzunu alıp 893475 kere değiştirmektense pahalısını alıp 2 kere değiştirmek daha iyidir. ikinci dikkat etmen gereken husus ise sensör kablo bağlantısının gövdeye tümleşik ya da soketli olup olmamasıdır ki bunu da tedarikçi firmaya sorduğunda sana kendi markalarına özgü kodlarda bulunan rakamlarla açıklarlar. yani satın alırken tümleşik kablo ya da soketsiz tip olarak belirtmen yeterli. sensöre birleşik 5m 10m gibi kablo seçenekleri var. sensörü takarsın kablonu panoya kadar getirip bağlantısını panoda yaparsın sudan uzaklaşmış olursun. soketli tipler genelde korozyona ya da oksitlenmeye sebep olur iletken zamanla görevini yapamaz hale gelir. umarım yardımcı olabilmişimdir. yine sormak istediğin birşey olursa özel mesajla da sorabilirsin. sensörler özel ilgi alanımdır benim