dc motor

murat25

Üye
Katılım
6 Ağu 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
36
arkadaslar su an bir proje üzerinde çalışıyorum ve 1 kw fırçasız dc motor kullanmam gerekli. Ancak bu motoru aküden besleyeceğim kullanacağım dc motor 180 kg lık bir yük bağlandığında kaç amper akım çeker. Akü en başta dolu olacak fakat motor çalıştıkça aküden boşalan gücü güneş enerjisiyle tedarik edeceğim. Bu DC motora aküden 2 saat boyunca ne kadar güç sağlamalıyım. Şu an üniversite öğrencisiyim ve bunların hesabını bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
koskoca forumda cevap yazabilecek kimse yok mu ya kaç gündür cevap bekliyorum ama yok bilgisi olan arkadaşlar acilen öğrenmem lazım lütfen yardımcı olur musunuz?
 
motorun ne kadar amper çektiğini hesaplamak kolayda,180 kiloyük için sürtünme kat sayısı nı hesaplamak lazım.oda beni asar.
 
I= P / U dan yola çıkarak 1kw=1000W olduğuna göre 1000 / 12 = 83.3 Amp. amper akım çeker..Sistem çalışırken aküyü rahatlatacam diyosan senin güneş enerjisi sistemin en az 90 Amp vermesi gerek...Bu nedemek ?? ... Güneş enerjisi sistemin 90 amperinin 83 amperiyle motoru çalıştıracak geriye kalan 7 amperle aküyü şarj edecekk...yanlız bu 180 kg işi benide aşar..
 
ibrahim hocam sizin de bildiğiniz gibi bir motor farklı yüklerde aynı akımı çekmez yani yük arttıkça çekilen akımda da artar bu tabiki de ortamın sürtünmesi eğimi bunlara da bağlı benim hesaplamak istediğim ideal ortamda ne kadar akım çekeceği tabi bunu bağladığım yüke göre nasıl hesaplayacağım mesela 150 kg yükte bu akımı çeker 200 kg da bu akımı çeker diye nasıl hesaplayabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,192
Mesajlar
924,100
Kullanıcılar
451,555
Son üye
mundasolar

Yeni konular

Geri
Üst