DC motordan elektrik üretme

GND-

Üye
s.a dostlar ;
bu video daki gibi bi düzenek kurmak istiyorum ..
şimdi sorum şu ;
1- böyle bir sistem de nasıl bir motor kullanmalıyım ?
2- motoru çevirmek için kolu nasıl yaparım ???

A.s. 1- dişli motor gerekli ve 12v vermeli, 2- Kol yapımı vidyoda geçiyor farklı malzemelerle de yapabilirsin.

En kolay bir biskletin arka tekerine dinamo takıp arka tekeri havaya kaldırıp pedalı çevirmek.

rediktörlü bir motor olmalı rahat dönen dış kabı kırılmış şarjlı matkap varsa onun motorundan faydalanılabilinir çevirme kolunuda 20 lik çivi yi eğip bükersen oda kol olur (ama sistem ne kadar kullanışlı tartışılır uzun süre çevirince elin kolun yorulacak değermi bilmem)saygılar.

şimdi yapacağımız sistem küçük ve protatif olmalı yani bisiklet sistemi olmaz.
2.si çivi evet mantıklı ama motor olarak redüktörlü motor diyorsunu internetten baktım çok pahalı ayrıca başka bir arkadaş olmaz diyor neden dedim 1/100 redüktör oranı varsa 100 kat zorlaşır çevirmek dedi ama ne demek istediğini anlamadım ????

yav alternatör değil de şu motor olmaz mı ???

vJOgR6.jpg

Olur fakat

Bu motorla 12 v elde etmen imkansız gibi bisey

Moderatör tarafında düzenlendi:
elinizdeki motor 3v yada 4,5v oyuncak araba motoru gibi görünüyor çok hızlı çevirmeniz lazım onuda elinizle arada birey olmadan yapamazsınız yani o kadar yüksek devre ulaşamazsınız gibi yukarıda da dediğim gibi. rediktörlü bir motor olmalı rahat dönen dış kabı kırılmış şarjlı matkap varsa onun motorundan faydalanılabilinir çevirme kolunuda 20 lik çivi yi eğip bükersen oda kol olur (ama sistem ne kadar kullanışlı tartışılır uzun süre çevirince elin kolun yorulacak değermi bilmem)saygılar.

Forum istatistikleri

Konular
130,308
Kullanıcılar
453,574
Son üye
elemet pedal

Yeni konular

Geri