DC motordan elektrik üretme

yapmıyorum arkadaş herkes yapar saat gibi çalışır bizimkinde tık yok lanet olsun... :( :(

rediktör kısmı mevcutsa dene çalışır.çalışmaması için sebep yok ki evelAllah az sabır.

rediktör kısmı mevcutsa dene çalışır.çalışmaması için sebep yok ki evelAllah az sabır.

bilmiyoum ki nerde redüktör kısmı zamanında şarjlı vida sıkmadan söktüm parçaladım o zamanar bilmiyordum ki redüktörün ney olduğunu bilseydim saklardım mereti....

illa redüktörlü mü olması lazım bu zıkımın ????

malesef ya redüktör kullanacan yada çok hızlı çevireceksin (o da zor)

Örneğin küçükken dc. oyuncak bir motorun (3 voltluk fırçalı olup küçük bir pervaneyi çeviren oyuncak motorun) miline uzun bir lastiği takarak sonuçta bir kayış görevli bir sağa, bir sola onu çekerek bu motoun çıkışına bağlı 2.5 voltluk el feneri ampulünü kolayca yakardım. Ancak bu işi sürekli yapmak çok zordur, diğer arkadaşların açıkça da belirttiği gibi.

Ya uygun kayış-kasnak sistemli (Eski kasetli teyp mekanizmasının tersini yaparak kolla deviri büyütüp motor miline iletmek) veya sn.by lent'in de ifade ettiği gibi yazıcı sistemlerinden, oyuncak araba sistemlerinden devir düşürücü dişli çark sistemlerini bularak sistemi tersten kullanarak yani kol hareketiyle bu küçük redüktörlerle elde edilen yüksek deviri, indirekt olarak bu motor miline uygulayarak bu işi kolayca çözersiniz. Diğer yollarla direk milinden 3000-4000 d/dk ile sürekli çevirmek çok zahmetli ve çok zor olacaktır. Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
130,308
Kullanıcılar
453,574
Son üye
elemet pedal

Yeni konular

Geri