şarj aletinde ışık yandı mı motoru doğru yönde mi çevirdin ters mi çevirdin en azından hızlıca çevirince oradan bir ışık yanması lazım birde onu dene (eee her iş kolay değil usta bazen daha çok uğraşmak gerek)
hayır ışık felan yamadı valla motoru çevirdim ama tersine mi çevirdim hiç dkkat etmedim neyse yarın uğraşırım...
tamam kolay değil ama videolarda çok basit anlatmışlar neden çaışmadı anlamadım ??? şevkim kırıldı..
şevkini kırma kullandığın motor dc ise ters çevirirsen ters gerilim verir yani + ucundan - - ucundan + çıkar doğru yönde hızlıca çevir şarj aletindeki ışığın azda olsa yanması lazım (şarj aleti sağlam mı gelen kablolar çevirme yönüne göre doğru bağlı mı onları kontrol ediver) bi daha dene.
şevkini kırma kullandığın motor dc ise ters çevirirsen ters gerilim verir yani + ucundan - - ucundan + çıkar doğru yönde hızlıca çevir şarj aletindeki ışığın azda olsa yanması lazım (şarj aleti sağlam mı gelen kablolar çevirme yönüne göre doğru bağlı mı onları kontrol ediver) bi daha dene.
dedğin gibi şarjı vida sıkma dan çıkan motor bu sağlam çalışıyor.
çakmaklık aparatı sağlam 12 volt verdim ışık yandı bu çakmaklık aparatında sağ ve soldaki çıkıtnı metal - başındaki metal + yanlış mı biliyorum ? neyse söktüm zaten yarın ilk fırsatta dener buraya yazarım....
Söktüğün vida sıkmanın motorunu almışsında redüktörünüde alsana.
Redüktörsüz 12 volt almak için canın çıkar çevirmekten.Öyle iki çevirmekle 12 volt vermez o motor.
Motor atıyorum 12 volt 5000 devirse, 5000 devir çevirirsen 12 volt verir.
Redüktör bu işi senin için yapar.
Söktüğün vida sıkmanın motorunu almışsında redüktörünüde alsana.
Redüktörsüz 12 volt almak için canın çıkar çevirmekten.Öyle iki çevirmekle 12 volt vermez o motor.
Motor atıyorum 12 volt 5000 devirse, 5000 devir çevirirsen 12 volt verir.
Redüktör bu işi senin için yapar.
motorun ucunda içinde dişliler olan düzenek ona denir rediktör
önceki mesajımda dediğim gibi. rediktörlü bir motor olmalı rahat dönen dış kabı kırılmış şarjlı matkap varsa onun motorundan faydalanılabilinir çevirme kolunuda 20 lik çivi yi eğip bükersen oda kol olur (ama sistem ne kadar kullanışlı tartışılır uzun süre çevirince elin kolun yorulacak değermi bilmem)saygılar.demiştim.
olmadı deyip pes etme olur dostum rediktör kullanmadan doğru yönde çok hızlı çevirmen lazım.bak resimdeki rediktörlü motor sen sadece motoru kullandığın için sanki yeterli gerilimi alamıyorsun.aldığın motorun rediktörü elindeyse ona bağlantı sağla.