Sensörden pulse geldiğinde, yükselen kenar tetik, tek çevrimde, R1 yardımcı rölesi kontağı açar kapatır. K1 rölesinin açık kontaklarını sürücünün dijital girişlerine bağlıyorsun, timer sayıyor, istenilen süre sonunda z1 kontağını açar olay biter,
Sensörden pulse gelene kadar devam eder.
Kontrol edin sizde.
r1 ile r2 röleleri birbiri ile ilişkili plc deki yükselen kenar kontağı otomatik kumandadaki şekli.elinize sağlık. sanki sensör çıkışını direkt R1'e bağlamanız yeterli R2'yi kullanmanıza gerek yok gibi geldi.
EKTS'de
r1 ile r2 röleleri birbiri ile ilişkili plc deki yükselen kenar kontağı otomatik kumandadaki şekli.
@Gvn.41 ektse'de çizilmiş olan devreyi uygulayın .kütüphanede indüktif sensör olmadığı için çizimde sensör yerine buton bağlandı.
Evet devreniz çalışıyor tek r1 rölesi kullanarakta,çalışıyor sistem.devrenizde şöyle bir güvenlik açığı gördüm sensör takılı kaldığı zaman timer zamanı sıfırlamıyor. Devamlı bant sürücüsü çalışmaya devam ediyor.ekteki devre nasıl olur?
demesine istinaden yükselen kenar kullandım.sinyal 1 kez gelecek
Evet devreniz çalışıyor tek r1 rölesi kullanarakta,çalışıyor sistem.devrenizde şöyle bir güvenlik açığı gördüm sensör takılı kaldığı zaman timer zamanı sıfırlamıyor. Devamlı bant sürücüsü çalışmaya devam ediyor.
ben yaptığım devrede r1,r2 yükselen kenar kontağı sensör tepkimesi hızlı olabileceğini düşünerek öyle yaptım. Sizde biliyorsunuz ki, otomatik kumanda da ,çözüme gitmek için birçok method var.
demesine istinaden yükselen kenar kullandım.