Demirdöküm Kombi Çok Sık Devreye Giriyor Çıkıyor.

genleşme tankındaki hava boşalmış ve ya mebran deforme olmuştur ondan basınç artarak emniyet ventili suyu tahliye ediyor..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
peki hocam,bu mebran veya başka parça kombinin neresindedir.Elimden iş gelir.Tarif edebilirmisiniz.Bi yapmaya çalışayım.
 
Tesisatınız yeterince temiz mi? Genelde standart düzeninde çalışırken problem göstermeyen bir kombi, sistemdeki su soğuyana dek kapatılıp tekrar açıldığında ya da çalışma esnasında termostat daha yüksek bi sıcaklık değerine getirildiğinde bu tarz sorun veriyorsa tesisat kirliliğinden şüphelenilir. Kombide ısınmış su, tesisat kirliyse pompa tarafından yeterince hızlı sirküle edilemez ve kombi içinde basınç yükselir, bu da emniyet ventilinden su kaçmasına neden olur.
 
Sıcak su çıkışındaki güvenlik sensörünü de bi kontrol edin..
 
Hocam tespitiniz çok güzel.
Aynen dediğiniz gibi.Akşam yatarken,Kombinin set ısı değerini düşürüyorum.Yani kombi,bi nevi kapanıyor.Set ısı 22 derece iken 16 dereceye çekiyorum.Buda kombinin durması, suyun soğuması demek.
Sürekli çalışırken,basınç düşmesi olmuyor.
Ama şu da var hocam,bu termostat öncede vardı.Bu sorunu yaşamıyordum.
yinede Sıcak su çıkışındaki güvenlik sensörüne bakmakta fayda var gibi.Tesisat suyunu da boş bir zamanda temizlemeye çalışayım.
Bilgiler için çok teşekkür ederim.
 
Hayır su tahliye borusu var bakırdan.ondan akıtıyor.Sanırım Fazla basınç algılaması yapıyor ve emniyet için su atması gerektiğini sanıyor.Ama bu bilgiyi veren sensör sanırım yanlış bilgi veriyor.Bu sensörde nerede onu bilmiyorum

Bakırdan su tahliyesi dediğiniz çıkış ; 3 bar emniyet ventili çıkışıdır. Bu ventil sensörle değil, direk olarak basınçla çalışır. Ve çalışma mantığı gayet basit olarak fazla basıncın bir yayı itmesi le valfi açarak basınç 2.5 BAR ın altına düşene kadar açık kalır. Burada fazla basıncı genleşme tankının karşılaması gerekir. Bu tank kombinizin arkasında 6 le 10 litre arasında kırmızı,kavuniçi renktedir. Ve kombi modeline göre tipi değişir. En mantıklı hareket servisini çağırarak işlemi yaptırmanızdır.
Kombiniz 10 yaşından küçükse servisiniz bu parçayı size temin etmek durumundadır. eğer servisiniz bunu karşılayamıyorsa genel merkezle sorununuzu çözmenizi tavsiye ediyorum. Hayırlı akşamlar.
 
Çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi en mantıklısı servisini çagırmak.H.günler diliyorum.
 
Emniyet ventilleri genelde mekanik olur...Yani maksimum basınçda kendisi açar.Herhangi bir yerden uyarı almaz...Senin büyük ihtimalle emniyet ventilin bozuk.Onu değiştir ilk önce.Sonra takip et
 
bakır boru diye tarif ettiğin basınç ventili denilen parçaya bağlantılıdır. Basınç ventili contası ya sertleşmiştir yada ağzında pislik vardır ondan dolayı akıtıyordur. Kısacas senin kombinin Bakım zamanı çoktan geçmiş.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,684
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst