Sayın arkadaşlar Ben bu siteye yeni üye oldum.O yüzden bir çok konu başlığını yeni yeni okuyorum. DENEYİM Mİ YOKSA OKULMU sorusunun cevabı galiba benim.İlkokulda ve orta okulda bir öğrenci düşünün,her derste çok başarılı.Matematik dersinde hoca "ben hasta olsam yada başka yere tayin olsam yerime seni atarım"diyecek kadar matematik dersi iyi olsun.Türkçe dersinde kompozisyon ödevini başkasını yaptığını iddia eden,bir ortaokul öğrencisinin böyle cümleler kuramayacağını söyleyen türkçe öğretmeniyle tartışan bir öğrenci.Resim dersinde hiçbir zaman 9 almamış,devamlı 10 alan (bizim zamanımızda 10 üzerinden not verilirdi).Ressamların kendi arasında bir resim hakkında tartışmaları gibi resim hocamızla tartışırdık. Velhasıl bütün dersleri bunlar gibi olan bir öğrenci düşünün.Bütün mahallenin medarı-iftiharı olan bir öğrenci.Kimi komşular doktor olması gerektiğini,kimi akrabalar mühendis olması gerektiğini söylerdi.Babasının maddi imkanları elvermediği için orta okuldan sonra çalışma hayatına atılan,Elektrik mühendisi olmayı çok istediği için elektrikçi çırağı olarak çalışmaya başlayan bir genç. Bu genç duvarcı ya da sıvacı ustası olmayı isteseydi ustaların yanında çalışarak kısa sürede bu meslekleri öğrenirdi.Yapması gereken tek şey harç karıştırıp,tuğlaları düzgün bir biçimde üst üste koyması olacaktı.Fakat elektrikçiliğin hiçte öyle bir meslek olmadığını gördü.(Yanlış anlaşılmaya neden olmasın,hiçbir duvarcı yada sıvacı ustasını küçümsemek gibi bir niyetim yok.İşini hakkıyla yapan herkese saygım sonsuzdur).Elektrikçilik deneyimin yanı sıra nazari bilgilerin olmazsa olmaz olduğunu gördü.İlerki yıllarda" ben ustamdan böyle gördüm,böyle öğrendim" dememek ve işin ilmi yönünüde öğrenmek için akşam meslek kurslarına başlar.Artık çok mutludur.Eski öğrencilik yıllarına geri dönmüştür.Henüz 16 yaşında ve 2 yıllık çıraklık hayatı olmasına rağmen, kursa gelen çok daha deneyimli ustalardan daha başarılı olmuştur.Bilgiye aç,bilgiye susuz,bulduğu kitaba saldırıyor.3.sınıf yetki belgesi alıyor.Artık elektrikçi olduğunu kanıtlayan bir sertifika sahibidir.Onunla da yetinmeyip,M.E.Bakanlığının açmış olduğu Mesleki ve teknik Eğitim kurslarına kayıt yaptırıp, 2.sınıf yetki belgesi alır. Bina iç tesisatında çalışırken ustasından nasıl buat bağlandığını öğretmesini istediğinde bir paket sigara karşılığında ustasından buat bağlamasını ya da diğer bilgileri öğreniyordu.Meslek liselerinde okutulan ders kitaplarını alıp,onları okuyor,problemleri çözüyor,formülleri ezberliyordu.Bu sırada arkadaşları tommiks-teksas okumakla meşguldu. 20 sene kadar o şantiye senin,bu şantiye benim çalıştı durdu.Tecrübesi süper,deneyimi harika,eli çabuk,yaptığı iş'te kesinlikle hata olmaz.Ama adı ustaydı.Sadece usta.Şantiyelerde öğreneceği bir şey kalmamıştı.Otomatik kumanda ve panoculuğa merak saldı.Tüm öğrendiklerini bir kenara bırakıp,panocu oldu.Çalıştığı pano atölyesinde 12 elektrik montörü vardı.İçlerinde meslek lisesi mezunu olmayan sadece kendisiydi .Eziklik hissediyordu. Kısa sürede mekanik bölüm şefi oldu.Kalın kalın bakır baralara istediği şekli verebiliyordu.Pratik zekasıyla sorunlara kısa sürede çözüm getiriyordu.Yanında çalışan çırak bile meslek lisesi mezunuydu.Kahroluyordu. 7 yıl kadar panoculuk yaptıktan sonra 21 şubat 2001 krizinde işten ayrılmak zorunda kaldı. 1 yıl iş aradı.Başvuru yaptığı her yer diploma sordu. Meslek lisesi mezunu istiyorlardı.En sonunda 130 daireli lüks bir sitede elektrikçi olarak işe başladı.Sitenin elektrik-mekanik ve her türlü teknik işlerine bakıyor.Sitenin işleri çoğalınca yanına yeni elemanlar aldırdı ve şu anda 3 elektrikçi 2 tesisatçıyla birlikte sitenin her türlü işlerine bakıyorlar.(yanındaki elemanlar yine E.M.L mezunu.Gelde kahrolma). 2 sene önce emekli oldu,aynı yerde çalışmaya devam ediyor. 2 erkek 2 kız çocuğu var.Şimdi tek amacı onları okutmak.Büyük oğlu Erciyes ünv. makina mühendisliği son sınıf öğrencisi,büyük kızı sakarya ilahiyattan yeni mezun oldu(fakülte 2.ncisi). Küçük oğlu Sakarya Fen Lisesi 3. sınıfta.Küçük kızı Gültepe süper lisesi 3. sınıfta. Kendisi okuyamadığı için acısını çocuklarından çıkarıyor. SEVGİLİ DOSTLARIM BEN ÇOCUKLARIMA HEP ŞUNU SÖYLEDİM; ÇOCUKLAR OKUYUN ,SEVEREK OKUYUN.SEVDİĞİNİZ BÖLÜMLERİ OKUYUN.İŞİNİZİ SEVEREK YAPIN. HEPİNİZ SAĞLICAKLA KALIN. ALLAHA EMANET OLUN.