Depo delik olursa genleşme tankı görevini yapar mı?

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım depo delik olursa genleşme tankı görev yapar mı? Suyu hidrafor 3. ve 4. kata basar mı? Bu şekilde genleşme tankına hava girebilir mi?

Depodan kastınız ne hocam anlamadım. Genleşme tankının membranındanmı bahsediyorsunuz?

Membran delikse içindeki hava kaçar ve kalmaz. Bittiğinde pompa dur kalkları çok kısa sürelerde olur motora zarar verebilir.

İçerisinde hala basınçlı hava varsa ve membran yırtıksa ilk elektrik kesintisinde pompa çalışmayacağından içindeki basınçlı hava boşalır. Pompa tekrar çalışmaya başladığında eskisi kadar hava birikmez içerisinde pompa sürekli dur kalk yapar zamanla arızalanır.

Saygılar...

Ustalarım depoyla söylemeye çalıştıgım su deposu. 10 tonluk. Bunun yan tarafından kaçak olursa _yani 1/2 boru çapında_ basınç tankı görevini tam anlamıyla yerine getirip 2. ve 3. katlara suyu basabilir mi? Bunu sormak istedim.

Ustalarım depoyla söylemeye çalıştıgım su deposu. 10 tonluk. Bunun yan tarafından kaçak olursa _yani 1/2 boru çapında_ basınç tankı görevini tam anlamıyla yerine getirip 2. ve 3. katlara suyu basabilir mi? Bunu sormak istedim.

Hocam konuyu baştan takip ediyorum..
İlk sorunuzda ''depo delik olursa'' daki depo kelimesini anlamamıştım.
Son yazdığınız cümleden de hiç bişe anlamadım:D

Depodaki kaçakla genleşme tankı arasındaki bağlantıyı tam kavrayamadım.
Yani depodaki kaçak ne boyutta olursa olsun,çıkış hattına(tesisat tarafına)
su gittiği sürece eğer genleşme tankınız sağlam ise görevini yapar..

Ya Allah bismillah. Baştan anlatayım. Hidrafor sistemi var. Su deposu yandan delik. Su akıyor. Bu şekilde hidrafor sisteminin bir parçası olan basınç tankı görevini yerine getirebilir mi? Hidrafor sistemi tam anlamıyla çalışıp üst katlara su basmaya devam edebilir mi?

Ya Allah bismillah. Baştan anlatayım. Hidrafor sistemi var. Su deposu yandan delik. Su akıyor. Bu şekilde hidrafor sisteminin bir parçası olan basınç tankı görevini yerine getirebilir mi? Hidrafor sistemi tam anlamıyla çalışıp üst katlara su basmaya devam edebilir mi?

Şebekeye bağlı su deposu delikse sadece su israfınız olur başka zarar olmaz. Hidrofora giden su kesilip susuz çalışmadığı sürece birşey olmaz.

Saygılar...

Hocam ,

Hidroforun suyu emdiği tankta su kaçağı varsa sorun değil. Hidrofor emdiği suyu ayarları doğru yapıldı ise istenilen kata kadar basar. Ancak,

Bu su kaçağından hidroforun emiş hattına yakın noktada ise hidrofor çalıştığında içeri su emiyorsa yada su deposundaki seviyeyi çok hızlı düşürüyorsa sorun oluşturur. Diğer türlü sorun oluşturmaz.

Çok teşekkür ederim Sayın yöneticim. Membran patlamadığı sürece basınç tankında hava eksilmesi söz konusu olabilir mi? Eğer olursa üzerinde siyah düğme var çevirmeli buradan takviye ediyoruz değil mi?

Serkan ustam delik depnun ortasında. Emiş hattına yakın değil.

Membran delik değilse hava eksilmesi olabilecek tek nokta hava basılan noktadır. burdan kaçak oluşabilir.Evet takviyeyi siyah porttan yapıyoruz. Ayrıca basacağınız hava basıncı hidroforun çıktığı maksimum basınçtan biraz fazla olacak. Bunun hesabı vardı ama şu an aklımda değil.

Forum istatistikleri

Konular
130,452
Kullanıcılar
453,829
Son üye
öğrenmeyeçalışıyorum

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri