dev c++ sorunsali

Irishcan

Üye
Katılım
12 Ağu 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhaba arkadaslar,

Benim bir sorum olacakti. Yeni yeni C ogrenmeye calişiyorumda. yazdıgım programı execute ettigim zaman windows error veriyor ve yazdıgımı programı test edemeden ms dos tan atıyor beni.. Sanirsam isletim sistemim Vista oldugundan kaynaklanıyor. Bunu nasıl duzeltebilirim acaba. yardimci olabilirseniz sevinirim.
 
Ben de vista kullanıyorum ama dev C++ açılıyor.vista 32 veya vista 64 bu konuda fark yaratır mı bilemiyorum.Böyle bi sorundan bahsediliyordu Borland C için ama dev c de aynısı olur mu bilemiyorum.Belki komutlarınızdan da kaynaklı olabilir. conio.h kütüphanesi açıp getch(); komutunu yazmayı veya scanf(); gibi durdurucu bi komut deneyip içeriği görmeyi deneyin..
 
ya soyle cok basit bir kod yazdim

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main()
{
int x,y,z,sonuc;

printf(" Uc tane sayi giriniz:");
scanf("%d%d%d",&x,&y,&z);
sonuc=x*y*z;
printf("Sonuc %d bulunmustur",sonuc);

return 0;
}

sayıları yazdıktan sonra enter a basınca ekran kapanıyor ve sonuc satırını goremıyorum.. enter yerine baska bır seye mi basmaliyim..
 
Sanırım problem şu aslında senin programın çalışıyo ama durdurucu komutun olmadığı için komut isteminden açmadan sonucu göremezsin. Şu an çalıştırdığında gözle görülemeyecek hızda sonuç verip kapatıyor. Kütüphanelerin yanına #include <conio.h> , return 0; dan öncede getch(); komutunu yazıp çalıştırmayı deneyin.
 
getch(); fonksiyonunun işlevi aslında karakter girdisi istemektir.Herhangi bir tuşa basana kadar programı bekletir.Bu yüzden durdurucu komut olarak kullanılmakta. Sanırım C'de yenisin o yüzden bunu açıklamak istedim. Programlarında conio kütüphanesini ve getch(); komutunu eksik etmezsen rahat edersin:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,928
Mesajlar
921,754
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Geri
Üst