devir daim motorları kumanda şeması

zefiran

Üye
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
189
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kazan dairelerinde kullanılan devir daim motorlarının kumanda devresi lazım olan varmı ? acil yardım lütfen
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kardeş kazandairesi ne tip tir fueloil mi kömürmü ve ayrıca ben bilmiyorum çalışma prensibini ama sen bana çalışma şeklinin nasıl olmasını istiyorsan belirt bunu ben sana devre şemasını çizerim ne istedigini belirtmen yeterli bana
 
Arkadaşım,
Kazan dairesi devir daim pompaları, Kazan yakılacağı zaman devamlı çalıştırılır. 0-1 anahtarla kumanda edersınız ve kazan yandığı sürece kapanmaz, hatta kazan söndürüldükden sonrada uzun süre çalışmaya devem ederki, içerdekı ısıyı sisteme versin.
İyi çalışmalar..
 
Motorlar, kazan yakıldıktan sonra, ısı seviyesi 30 ila 40 dereceye ulaştığı zaman devreye girmelidir, ( Isınmamış suyu devir daim etmesi gereksizdir. ) Isı seviyesi ayarlanan derecenin altına düştüğünde, motor devreden çıkmalıdır, (soğuk suyu devir daim ederse, ısıyı erken düşürür.) Bu nedenle termostat kullanılması gerekir.
 
arkadaşlar teşekkürler özelliklede mesut hocama teşekkür ediyorum peki mesut bey iki motorlularda farklı bir değişiklik varmı ?benim merak ettiğim iki motorlular iki motorlu panonun şeması varmı acaba ?

iki motorlularda bu motorlar berabermi çalışır yoksa sıralı olarakmı devreye geçer zannediyorum bu motorların birisi ters dönüyor birisi düz dönüyorki devir daimi sağlıyor doğrumudur mesut bey ?
 
Kalorifer kazanlarındaki devir daim motorlarının şeması ekteki gibidir. 2 motorlu sistemde, değişiklik şemada ki gibi olur, motorların dönüş yönleri arkalarında -----> veya <----- şeklinde hangi yöne dönmesi gerektiği gösterilir, buna dikkat ederek dönüş yönünü ayarlamanız yeterli.

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
iki motorlularda,aynı kollektöre bağlı olsa gerek.Birisi yedek durabilir.Sırayla çalıştırılabilir,ya da basıncı artırmak için aynı anda açılabilir.Tercihen kumanda anahtarları ayrı yapılır ki,istediğimizi çalıştıralım.
Motorlardan birisi çalışmadığı zaman,çalışan motor ,çalışmayan üzerinden bypass yapmasın diye,iki motora da check valf koyulmalıdır.
 
Sayın zefiran !
İki motorlular nasıl çalışıyor derken burada açıklık kazanması gereken sorular var. İki motordan kastınız aynı hat üzerinde ve yanyana duran ikiz motordan bahsediyorsanız, bunlar yedeklemeli motorlardır ve her ikiside aynı yönde çalışır. Mesut bey'in çizdiği şemada kumanda devresinin beslemesini tek sigortadan alıp, bir adet monofaze kutup değiştirici pako şalter ile her motora ayrı ayrı kumanda edebilirsiniz.

Yok şayet iki ayrı motor var, bir tanesi kazan çıkışında, diğeri ise dönüş hattında derseniz o zaman motorlara farklı kumanda edilir. Dönüş hattındaki motor sirkülasyon motorudur. Ayrıca motor dönüş yönleride biri sağ diğeri sol dönmez. Her ikiside suyu pompalama yönünde döner.
 
kollektör üzerinde olan motorları kastedmiştim teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,935
Mesajlar
921,835
Kullanıcılar
451,112
Son üye
NecmettinOZKARAKAYA

Yeni konular

Geri
Üst