Bende devlet kuruluşunda 22 yıldır çalışıyorum.Kontaktörü bimeyene hala öğretemediyseniz bu birazda sizin suçunuz değilmi.Okuldan yeni mezun olanların hiç biri bilmiyor zaten eğitim seviyesi sıfır.Aynı zamanda stajyer öğrencilere de baktığım için bunu çok iyi biliyorum.kardeşim ben devlette teknisyenim. inanın o kadar kötü ki anlatamam. ama şu da bir gerçek ki devletin işi bilen elemanlara ihtiyacı özel şirketten daha çok. burda kontaktörü bilen elektrikçi bile yok. ben özel sektörde çalıştım. çalışma ortamı çok güzel olur ama maaş ve Sigorta konusunda diken üstünde oluyosunuz. eğer ailem birazcık varlıklı olsa bir gün durmam devlet kurumunda
Devlette çalışmadıysan işin tadının olmadığını nereden biliyorsun.hiç devlette çalışmadığım için dinamik kalmak için özel diyorum. devlette iş garantili fakat işin tadı yok.
Allah aşkına sen nerde çalışıyorsun ya bizde senelik tirilyonlarca lira yatırım yapılıyor.her yere hız sürücü ve yol verici takılıyor. sırf tasarruf için 1-2 milyonluk motorlar değişiyor. son teknoloji kumanda sistemleri kullanılıyor.bakım yönetim sistemi projesine milyonlar harcanıyor. ve burası bir devlet kuruluşu termik santral.iş ortamı ve bir isteğinin en az 3 ayda karşılanması. mesela ben motorlara yumuşak yolverici takıyorum herkes karşı çıkıyo. bu güne kadar motorlar böle çalışmış hergün zincir değiştiriyoruz, dişli değiştiriyoruz, mil değiştiriyoruz. bundan kurtulmak için öneri sunuyorum gülüp geçiyolar. inan kardeşim 3 aydır şefin kapısında yatıyorum alalım diye. sence iyi olan ney?
gelelim diğer duruma bugün bir sensör alalım dedim sıvı seviye sensörü. ne olcak dediler. depo su doluyo mahsul ıslanıyo her taraf tarla gibi yemyeşil oluyo, motorlar da yanıyo veya termik attırıyo. bu suyu tahliye etmek için sensör alalım diyom.birisi çıkıyo yok ya ne gerek var kuyu kazalım su içine dolsun diyo. istersen daha anlatayım
en enterasanı da açık devrede akım ölçmeleri. devre açık devreye voltmetre bağlar gibi ampermetre bağlıyolar biz bu güne kadar böle yapıyoduk diyolar. ben bildiğimi iddea etmiyorum sadece devletteki arkadaşlar herşeye kapalı. yenilik yapmak bile istemiyolar. benim telim avea diye şarj olmuyomuş. nasıl olcak diyom telsim olsa olurdu diyo. al o zaman adaptörü sen dene dedim.
en enterasanı da açık devrede akım ölçmeleri. devre açık devreye voltmetre bağlar gibi ampermetre bağlıyolar biz bu güne kadar böle yapıyoduk diyolar. ben bildiğimi iddea etmiyorum sadece devletteki arkadaşlar herşeye kapalı. yenilik yapmak bile istemiyolar. benim telim avea diye şarj olmuyomuş. nasıl olcak diyom telsim olsa olurdu diyo. al o zaman adaptörü sen dene dedim.
türkiye'de bulunan 3 gsm operatörünün birisinde(reklam olmasın) 2 sene bts engineer/kontrolör olarak görev yaptım. çok şey öğrendim. baz istasyonu nedir ne değildir nasıl kurulur sistemi nasıldır vs.. işim beni hem mesleki açıdan hem de maaş açısından yeterince tatmin ediyordu. altmızda araba vardı yakıtı karşılıyorlardı, sürekli otellerde konaklamalar falan... ama 2 sene sonunda bir baktık ki arkadaşlarımızı yavaş yavaş işten çıkarıyor firma, hem de türkiye'nin en büyük kurumsal firmalarından birisi. eline veriyor 30.000-40.000 tl tazminat gönderiyor. eninde sonunda sıra bana da gelecekti biliyordum. kpss'ye girip 92 puan aldım. istifa ettim.
şimdi sağlık bakanlığı bünyesinde bir devlet hastanesinde Elektrik Elektronik mühendisi olarak çalışıyorum. elime geçen para kötü değil, allaha şükür. rahatım, kimsenin ses çıkardığı yok. zaten elektrikten elektronikten anlamayn kimse yok bir kaç tekniker var onlar da sıhhi tesisatçı. ben de gsm sektöründe tecrübe kazandığım için iyice yabancı kalmışım elektrik konularına. çok sıkıntı çekiyorum şimdi.
özet geçeyim;
devletin özel sektörden tek dezavantajı mesleki körelme yaşacağımız. özellikle mühendis olanları hiçbir şekilde tatmin etmeyeek yapılan işler. mesleki bilgiler zamanla azalacak azalarak bitme seviyesine gelecektir.
ama diyorsan ben eşime çor çocuğuma aşırı bağlıyım, onlarla vakit geçirmek benim için herşeyden her zaman üstündür. devlet tam sana göre arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?