Alçak Mühendis
Usta Üye
Once sunu soyleyeyim. Kesinlikle yapilmamali.topraklama olmayan jeneratörle ayağının yerde olması aynı şey değil formda ohm kanunu okumanı tavsiye ederim
Fakat jenerator eger odeal yalitkanliga sahipse yani yoldiz noktassi topraga karşı yeterli dirence sahipse insanin ayagi ister toprakta olsun ister camurda, carpilma olmasi bir sebep yok. Yereli akim akmiyorsa neden carpilma olsun. Ohm kanununu biliyorum. Izolasyon paspasi dahi 0.5Mohm oluyor standartta. Trafo yerden bagimsizsa be yildiz noktasi da topraksizsa belki onlarca belki yuzlerce ohm luk direnc olacak. 231v/100000ohm=0.23mA yani 1mA in dorte biri.
Jenratoru 2 paspas uzerine koyduk ve en dusuk direnci 1milyon ohm kabul ettik.
Tekrar diyorum asla insan uzerinde denemeyin.
Ama simdi ohm kanununa gore aciklarmisiniz neden carpilma olsun. Pratikte bunu saglamak mumkun olamayacagi icin elbette izolasyon hatalari olacak bir yerde toprak temasi olacak ama ben teoride olmaz diyorum siz olur diyorsunuz. Neyi dayanak gosteriyorsunuz olur derken.
Yazilarinizi takdir ederek okuyorum. Goruslerinize saygi duyuyorum, o yuzden tartisma cikarttigimi sanmayin ama bu konuda sizinle tamamen zit fikirdeyim
Son düzenleme: