Dewalt dcb500 tamiri nasıl yapılır

zodehala

Üye
dcb500.jpg

resimde gördüğünüz cihaz dewaltın şarjlı gönye kesme makinasını elektrikten çalıştırmak için kullanılıyo fakat bozuldu bi kaç yere gösterdim yapamadı bakmak dahi istemedi.

üzerindeki o beyaz kaplama artık neyse , nasıl sökülür
Yada bunu yapabilecek babayiğit var mı ??

Bir sürü bu işler için kimyasal var ama bana mantıklı gelmiyor. Parça pinçik koparta koparta temizlemek bence en iyisi. Uzun sürer ama yapacak bir şey yok.

güzel insan, neyle sökülür bende bilmiyorum. havuz robotları dahil bir çok su geçirmez zımbırtıyı kazıyarak söktüm. çünkü başka türlü tamir olmuyor, olmaz. işi yapacak bir usta bulmanız gerekiyor. burada sabır ve dikkat çok önemli. "sen sök, kazı temizle, ben yaparım diyen çok usta gördüm.

Asıl parçalar SMD olarak kartın altinda olabilir sıvı koruma amacıyla değilde Titreşim den soğuk lehim olmasın diye kaplanmış bence

Asıl parçalar SMD olarak kartın altinda olabilir sıvı koruma amacıyla değilde Titreşim den soğuk lehim olmasın diye kaplanmış bence
Bahsettiğiniz durumun haklılık payı varsa da genelde tamir imkanlarını hepten yok etmek ilk amaç şahsi görüşümce . Yoksa çok daha suya maruz kalabilecek beyaz eşya elektronik kartları bile ince bir silikonla kaplı oluyor .

kesinlikle haklısınız sayın @Under Ground usta, çok basit veya çok kolay bulunabilir bileşenlerle yapılmış olan bazı etiket cihazlarda görüyoruz. sadece tamir edilmesin, yenisi satılsın diye yapıyorlar. bir havuz robotunu sökmüştüm. sözde su geçirmez olsun diye sert köpük gibi bir madde ile kaplanmıştı, belki bir saat sadece temizlemek için uğraştım ve söktüm. kart üzerinde son derece bilinen bir entegre ve direnç yanmıştı. değiştirdik ve çalıştı. tekrar kapatırken sadece basit bir silikon ile contalama yaparak kapattık ve sorun olmadı. artık dolgu maddelerine de zam yaptılar öyle kolay sökülmüyor. sadece işi bilenler uğraşıp sökebiliyor.

kesinlikle haklısınız sayın @Under Ground usta, çok basit veya çok kolay bulunabilir bileşenlerle yapılmış olan bazı etiket cihazlarda görüyoruz. sadece tamir edilmesin, yenisi satılsın diye yapıyorlar. bir havuz robotunu sökmüştüm. sözde su geçirmez olsun diye sert köpük gibi bir madde ile kaplanmıştı, belki bir saat sadece temizlemek için uğraştım ve söktüm. kart üzerinde son derece bilinen bir entegre ve direnç yanmıştı. değiştirdik ve çalıştı. tekrar kapatırken sadece basit bir silikon ile contalama yaparak kapattık ve sorun olmadı. artık dolgu maddelerine de zam yaptılar öyle kolay sökülmüyor. sadece işi bilenler uğraşıp sökebiliyor.
Bir jeneratör kontrol kartını arkadaşım inat edip parça pinçik ede ede sökmüştü , uğraşınca oluyor ama çok emek ve zaman istiyor . Şimdilerde puştluğa level atlatıp entegre üzerinden isim siliyorlar .

Bir jeneratör kontrol kartını arkadaşım inat edip parça pinçik ede ede sökmüştü , uğraşınca oluyor ama çok emek ve zaman istiyor . Şimdilerde puştluğa level atlatıp entegre üzerinden isim siliyorlar .
evet biliyorum ama artık kimse uğraşmak istemiyor, çünkü emeğinin karşılığını almak zor diyorlar. (birazda pis ve emek gerektiren işleri yapmak istemiyorlar) entegre üzeri silinmesini kaynak makinesinde çok denk geldim. eski model olana bakıp entegreyi öğrenmiştim. :)

Forum istatistikleri

Konular
130,085
Kullanıcılar
453,110
Son üye
Cagbah

Yeni konular

Geri