Dijital telefon hoparlöründen ile röle kontrolu

custox

Üye
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
99
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar eskiden analog telefon ve kampana devresi kullandığım gürültülü atelyemizde dijital telefona geçiş yaptığımızdan kampana devresi devre dışı kaldı..
Acaba dijital telefonun hoparlor kısmından gelen düşük sinyal yada voltajla veya çalma sesi ile herhangi bir röleyi sürebilirmiyim..Teşekkürler..
 
İhtiyaca binaen pc çıkışında ses yokken bir amplifikatörün beslemesini kesen devre tasarlamıştım bir zaman. Bundan faydalanarak yapabilirsiniz.
 
Audio input kısmını telefon hoparlörü giriş kablolarınımı bağlıyoruz..
ayrıca 12 yada 24 voltluk bir röleyi açma-kapama yapmak istediğimi düşünürsem devre daha basit hale gelirmi..
 
Audio input yazan yere telefon hoparlörünü paralel bağlayacaksınız.
5 Volt yerine 12Volltluk röle kullanırsanız kullanmanız gereken trafo 2*12V çıkışlı olmalıdır.
24 Voltluk röle kullanmanız durumunda devrede değişiklik gerekir. Malzeme sayısı artar.

 
Elinizde bu devrenin hazırlanmış şekli varmı..Satış yapıyormusunuz..
 
Amfi giriş çıkış yerlerine amfi yerine zil bağlarsam akım yönündne herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım
 
satış yapmıyorum. ziliniz 220 voltla çalışıyorsa bağlayabilirsiniz. 220 voltla çalışmıyor daha küçük bir voltajla çalışıyorsa rölenin kontak bağlantısını değiştirirsiniz.
 
12v röle kullanacağım fakat LM747 opamp çalışma gerilim aralığı 12v trafo çıkışına uyum sağlarmı..Kondansatörlerde 10v luk yerine 16v kullanmamızda bir sakınca varmı..Birde dirençler kaç wattlık olmalı..Yardımcı olursanız çok sevinirim bolubeyi..
 
Dirençler çeyrek watt. 2*12 V trafo kullanabilirsiniz. Bu durumda kondansatörleriniz 25 voltluk ya da daha büyük değerde olmalıdır. 16Voltluk kond. sıkıntı yaratabilir. Opamp 18 volta kadar çalışabilir.
 
Neden 2x12 kullanacağız,bağlantıda tek çıkış görünüyor..Eğer farklı bağlantı olursa şemasını koyabilirmisiniz..teşekkürler..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…