dikkat pic leri proglamak istiyorum

Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
43
selamun aleykum
arkadaslar pic programı için yaklasık 1 senedir calısıyorum daha pic e bir ledi baglayıp söndürebiliyorum yani arkadaslar 1metre yol ilerleyememişim 1 yıldır
90 ytl verdik parsic deneme portları ve programı aldık ama nafile.ustam sizden ricam bana pic lerin tamamını programlıyabilmem için bana nerden baslayabilcem ne dili kullanmam gerekli bi kaynak gösterirseniz cok memnun olurum.Ben endüstri meslek lisesi mezunuyum elektronik bilgim var suan televizyon tamiri yapmaktayım.Arkadaslar msn adresimi veriyorum umarım ayıp etmiş olmam.:confused::confused::confused:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba arkadaş picbasic programını kullanmanı tavsiye ederim.
 
'eyupbakan' isimli üyenin dediği 'picbasic' kullanmanı tavsiye ediyorum ben de. Çünkü diğer dillere nazaran daha kolay. Ben C dilini kullanıyorum. Aslında C zor değildir. İlk adımı atmak biraz fazla çaba gerektirse de gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Kolay gelsin.
 
Merhaba,

Assembly, C ve PICbasic arasında bir mukayese yaparsak;

Performans için assemly dilini tercih etmelisiniz, assembly ile kod yazarken yazılımcı esnek davranır.

C birçok şeyi otomatik yaptığı için, hız açısından avantajlıdır ancak C çok kaynak harcar peki bu ne demektir??? örneğin birkaç satırlık bir kodla tüm belleğiniz dolabilir.

PIC basic ise C den daha kötü kaynak kullanıyor.
 
Basit projeler icin; ornegin akilli role, basit pano kontrolu, sayici vb icin proton kullanabilirsiniz(PBP da olur elbette fakat bazi dezavantajlari vardir. Isterseniz o konularida tartisiriz).
Baslangic noktaniza ve istikametinize bakarsak Assembly dilini kullanmak sizin icin oldukca zorlu bir surec olacaktir.
C bu konuda kesinlikle Assembly uzerine tavsiye edecegim ust basamak dildir lakin sizin icin luks kacacagini dusunuyorum. Etkin bir sekilde C dilini kullanmaniz uzun zaman ve emek ister. Bunun yaninda cok ciddi avantajlari vardir ve profesyonel anlamda bu isi yapanlarin cogunlugu C icine serpistirilmis Assembly ile yollarina devam ederler.
Assembly bilmek bana gore sarttir ama kullanmak degil. Assembly kullandigimiz donemlerde MCU larin ROM, RAM, Stack(sadece PIC icin ne yazik ki) ve elbette hiz sorunu vardi. Elimizde ki malzemeyi en verimli sekilde kullanmak icin envai cesit hinlik dusunur, her seyi en kisa ve hizli sekilde yapacagiz diye kendimizi harap ederdik. Teknolojinin geldigi noktada artik calistigim MCU larin kapasitesini % 50 kadar bile kullanamiyorken ve zaman cok daha kiymetli olmusken kesinlikle yazilim surecini kisaltmak icin dusunmeden C kullanirim.Size de tavsiyem basit isler icin mimariyi bilmenize gerek birakmayan compilerlari secmeniz yonunde olacaktir. Bu konuda da yetkinligi ve kolayligi munasebeti ile PBP,JAL ve Proton halen bas taci yeni baslayanlar icin...
 
Assembly ile pice tam anlamıyla hakim olunur ama artık assembly yüzünden çıldırmaya başladım ben de:) Bir hata olduğu zaman bulana kadar çıldırıyorum , tamam belki acemiliğinde etkisi var ama cidden iç iç dödgüler etiketler alt programlar karışmaya başladı , ben de C den devam etmeyi düşünüyorum. Ama dilin çok yüksek seviyeli olmasını da istemiyorum. O yüzden sanırım CCS yerine hi-tech kullanıcam.. Siz ne dersiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,308
Mesajlar
925,170
Kullanıcılar
451,752
Son üye
bilalbede

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst