Dilimleme Makinası Servosu Arızası

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar bizim bir firmada sosis ve salam dilimleme makinamız var. Bu makinanın transfer konveyörü servo motor vasıtasıyla aşağı ve yukarı hareket ediyor.Konveyör aşağıya inerken sanki boşluk varmış gibi bir an hafif bir şekilde düşüp iniyor.Belli bir zaman sonra hep duruyor.ilk başta mekanik bir problem var zannnetim kayışın dişleri falan bozulmuş olabilir diye düşündüm.fakat servo motora baktığımda belli bir zaman sonra ısındığını gördüm. PLC ye baktığımda servo motorun freninin çıkışının takılı kaldığını gördüm.PLC kumanda gerilimi 22 V geliyordu makinayı yapan adamlar bana gerilimden olabilir.24 V ver düzelir dediler bende öyle yaptım sonra düzeldi. Ama aynı arıza devam ediyormuş sanırım yine PLCden frenin çıkışı takılı kalıyor. Bu arada bu arıza olduğunda servonun sürücüsünde de herhangi bir hata sinyali vermiyor.sizce bu probleme ne yapabilirim çözmek için yardım edermisiniz.İyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
motorun sürücü parametrelerini yeniden yüklediniz mi?
 
yok kardeşim yüklemedim ama manuelde herhangi bir sorun olmuyo normal bir şekilde çalışıyor. sadece otomatik çalışmada problem oluyor.
 
Fren gec aciliyorsa ve fren henuz acilamadan servo surulmeye calisiyorsa surucu, "motoru hareket ettiremedigime gore daha fazla yukleneyim" diyor olabilir. Fren acildiginda bir anda firliyordur ama sonra toparliyordur. Hata vermemesinin sebebi, surucude izin verilen hata miktarinin genis tutulmasindan olabilir.

Fren, PLC'den degil de disaridan tetiklenip surekli acik tutulurken PLC ile test yapilabilir. Fren surekli acik oldugundan bu durumda ilk andaki o hareketi yapmamasi gerekir.
 
frenleme role veya kontaktorle cektırılıyorsa ayakları asınmıs veya takılı kalıyor olabılır frenleme devresını kontrol et servoda problem olacagını sanmıyorum frenleme elektrık geldıgınde acar kesıldıgınde kapatır dolayısı ıle servo harekete baslamadan frenleme acmıs olması gerekır motordakı ısınmada bundan kaynaklanıyordur
 
Motora giden kablolarıda kontrol edersen iyi olur, kablolarda herhangi bir yırtılma vs.. varmı?
 
Servora giden kabloda veya Sensor da hat vardir. bana da benzeri olmusdu.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,495
Mesajlar
927,373
Kullanıcılar
452,064
Son üye
gkhncmgz

Yeni konular

Geri
Üst