Dinamik kompanzasyon ve tiristör modül sorunu hk.?

Sayın dycom diod ve tristör aynı modülde birleşik yapıda diod ve tristör ikiside arızalanıyor.
 
anladım
tristör ve diyot tek modülse hangisinin arızalandığını bilmek çok zor
eğer ayrı yapıda olsalardı; diyot bozulmadıysa tristörün sürümünde bir yanlışlık olduğunu söylerdim.
eğer ikiside bozulduysa gerilimden bozulmuş diyebilecektim.
bu malzemeler, ister tristör ister diyot olsun sonuçta yarıiletken oldukları için, her biri bir alternansta yani yarı periyodda iletimde olurlar. Yarıiletkenlerin biri 20msn lik periyodun yarısında, diğeri diğer yarısında iletimde olur. devrede olmadığı 10msn zamanda bir yarıiletkenin bozulması sadece aşırı gerilimden olur.
yarıiletkenlerin biri bozulmadıysa akımdan olabilir. ama %100 akımdandır da diyemeyiz. tristörler, akım taşıma kapasitelerinin yaklaşık 10 katına 10msn boyunca dayanabilir. Bu süre boyunca iyi bir Sigorta kullanılmış ise atmış olacaktır. üstelik reaktörleriniz mevcut. akım sınırlaması yapacak bu kadara akıma ulaşmasını engelleyecektir.
bütün bunlara göre ben sorunun ne akımdan ne de gerilimden olduğunu düşünüyorum.
bir şekilde reaktörleriniz işlevini gerçekleştirmeyip, bir şekilde yanlış referans oluşturarak, tristörün yüksek frekansta iletime girip çıkmasına neden oluyor. bunun birkaç sebebi olabilir ve sorunun çözümünü imalatçı firma bulmalı. nasıl bir teknik uyguladıklarını yalnız onlar bilebilir çünkü.
 
TrİstÖr isisina bakin isininca saÇmalar mutlaka trİstÖr bloĞunu diŞaridan soĞutun
 
Merhaba, tristör-diyot markası nedir? Bazı tristör-diyotlar (özellikle Çin malı ise) normal voltaj değerlerinde de sorun yaşatabilir.
 
harmoniklerden dolayı kondansatörler aşırı akım çekebilir
 
Arkadaşlar bu kompanzasyon sistemi aktif mühendisliğin yapmış olduğu bir kompanzasyon panosu idi.Yaşadığımız bir çok olumsuzluklara karşın aktif mühendislik bize çözüm olarak tiristör yerine kontaktör kullanmamızı söyledi.Firmanın dediğini yaparak sistemi kontaktörle çalıştırdık fakat reaktörler yandı kondansatörler yandı.Panoda yangın çıktı kullandıkları kondansatörler alpivar asset plastik kılıflı çok güzel yanıyor bunu gördük.Sorunu şu şekilde çözdük.panonun sadece sac kısmını kullandık panoda aktif mühendislikten reaktör,kondansatör,sigortalı yük kesici,kontaktör hiçbirini kullanmadık yandıkları için çöpe attık.
Kendimiz panonun başına geçip sigortalı yük kesici olarak Siemens kullandık.Kontaktör olarak telemekanik LC1DWK12M7 kullandık kondansatör olarak 690V 25kVAR elektronicon metal tüp kondansatör kullandık.Reaktör olarak ergun elektriğin 660v 75kVAR 1.42mH değerindeki reaktörünü kullandık.
p=7 189Hz olarak sistemi kurduk şu an sorunsuz olarak çalışıyor.Aktif mühendislik sistem garantili olduğu halde sorunumuza çözüm getirmedi.Birde arkadaş çevremizden alpivar kondansatörlerinin yandığını duyuyoruz.Bundan 1 hafta kadar önce 400v 1600kVA trafomuzda kullandığımız kompanzasyon sisteminde kondansatörler yine alpivardı.Yangın çıktı sistem yandı.Yine aktif mühendislik ve sorunlar çözüm bulmuyor kondansatör gurupları 100kVAR bunlarıda ABB marka olarak şu an değiştiriyorum.Buradan arkadaşlara şu önerilerde bulunabilirim aktif mühendislikten kompanzasyon sistemi almamalarını alırlarsa kompanzasyon performans sözleşmesi imzalatmaları ve garanti şartlarını baştan koymalarını.Kullandığım tristör kontrollü kompanzasyon sistemlerinde sorun yaşamadığım ABB Sanel ve Circutor firmaları.
 
bu yorumdan sunu daha net anliyoruz.
eger her probleme tek tip recete uygularsaniz gun gelir biryerde patlarsiniz.

ciddi harmonik problemi olan yerlerde olcum ve analizi iyi yapmak gerekiyor.
 
Fiyat, performans ve ömür kriteri elbette çok önemli. [***] olarak kurulan hiçbir cihazda ne bir tristör ne bir kondansatör değişmedi. En kötüsüde ciddi bir firmanın, piyasa elektrikçileri gibi yaptıkları işin arkasında durmamaları olur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,770
Mesajlar
929,870
Kullanıcılar
452,524
Son üye
Sıla şener

Yeni konular

Geri
Üst