Dizel araclar için

Kesal019

Üye
Dizel araclarin zaman ayarli gec stop ettirmenin bir yolu varmi kontak kapandiktan sonra 30 sn çalissin

Var da fab niye yapmamış? gecikmeli kapanan devre diye ara.

Var da fab niye yapmamış? gecikmeli kapanan devre diye ara.
Eski dizel araçlarda bunu yapmak neredeyse imkansızdır bilindiği üzere ; zira çalıştırdıktan sonra anahtarı çıkart cebine at gene durduramazdın o motorları . Bu noktada çekilen bir kolla motora müdahale edilerek motor durdurulurdu . Hala merak ederim o çekilen kol motora giden yakıtı mı havayı mı kesiyor du diye ?

Eski dizel araçlarda bunu yapmak neredeyse imkansızdır bilindiği üzere ; zira çalıştırdıktan sonra anahtarı çıkart cebine at gene durduramazdın o motorları . Bu noktada çekilen bir kolla motora müdahale edilerek motor durdurulurdu . Hala merak ederim o çekilen kol motora giden yakıtı mı havayı mı kesiyor du diye ?
Motorun ümüğünü sıkıyordur :D

Havayı olması daha muhtemel diye düşünüyorum ; bir atmasyon tahminle rölanti valfinin motora verdiği havayı da keserek ateşlemeyi hepten durduruyor olabilir.Yakıtı kesmesi motora hava da yaptırabilir keza.

Havayı olması daha muhtemel diye düşünüyorum ; bir atmasyon tahminle rölanti valfinin motora verdiği havayı da keserek ateşlemeyi hepten durduruyor olabilir.Yakıtı kesmesi motora hava da yaptırabilir keza.
Volana kampana fren tertibatı konmuş olmasın cevabı merak ediyorum inş. kısa zamanda gelir :).

Volana kampana fren tertibatı konmuş olmasın cevabı merak ediyorum inş. kısa zamanda gelir :).
Şehirlerarası otobüslerde görürsünüz ; şöför amca sinyal kolu gibi bir kolu cart curt çekiştirir durur. O tertibat bildiğim kadarıyla şaft freni ama volanda kampanayı senden duydum.

Doğru bilgi anlamında demedim hayalgücü, dizeli sıkıştırmasını önleme de çalışmayı keser düşüncesiyle.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,668
Son üye
asmaydın

Yeni konular

Geri