byatc
Üye

Çok teşekkür ederim, o zaman V2'de direnç üzerindeki gerilimi bulacağız doğru mudur?Çizginin ok olmayan tarafına, voltmetrenin siyah probu dokundurularak yapılan ölçüm sonucu isteniyor.
Elektrik akımı artında eksiye mi akıyor?Ekli dosyayı görüntüle 119204
İyi akşamlar dilerim, doğru akım devrelerde bu oklar kafamı çok karıştırdı, normal v çentikte ok yönü ters olursa negatif alıyorduk bunlarda ters oklar nasıl oluyor ve nereyi işaretliyor bu oklar bir türlü anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Okulda bize elektrik akımı artıdan eksiye, elektron akışı ise eksiden artıya doğrudur diye öğretiliyordu. Şimdilerlerde ise aslında enerjinin tel içinden değil telin etrafındaki manyetik alan ile aktığına dair bilgiler dolaşıyor.Elektrik akımı artında eksiye mi akıyor?
Negatif uçda elektron fazlası varsa eksiden artıya doğru akmalı.![]()
Bunlar dedigodu.Okulda bize elektrik akımı artıdan eksiye, elektron akışı ise eksiden artıya doğrudur diye öğretiliyordu. Şimdilerlerde ise aslında enerjinin tel içinden değil telin etrafındaki manyetik alan ile aktığına dair bilgiler dolaşıyor.
Ben bilmemBunlar dedigodu.
Elektriğin neden bakırdan daha iyi aktığı, neden tahtadan akamadığı ispat edilirse. nereden aktığı açıkça görülecektir.
Ben bu tür videoları daha ilk bakışta seyretmem. Başlık diyor kii...Ben bilmemBana mantıklı geldi. Videodaki deniz altı kablo örneğine ne demeli?