Doğru akım devre analizi ok gösteriminde yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan byatc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byatc

Üye
8556.webp
İyi akşamlar dilerim, doğru akım devrelerde bu oklar kafamı çok karıştırdı, normal v çentikte ok yönü ters olursa negatif alıyorduk bunlarda ters oklar nasıl oluyor ve nereyi işaretliyor bu oklar bir türlü anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Buradaki oklar değil, okların işaretleri doğrultusunda istenilen değerler önemlidir.
Üç adet akım hesaplaması isteniyor.
Bağlı olarak da 3 adet gerilim hesaplanması isteniyor.

Ok hangi elemanın üzerindeyse o eleman üzerine düşen gerilim isteniyor demektir.
V1= 24 ohm direnç üzerine düşen gerilim
V2= 12 ohm direnç üzerine düşen gerilim
V3= 4 ohm direnç üzerine düşen gerilim

I = Devre akımı
I1= 24 ohm direnç üzerinden akan akım
I2= 12 ohm ve 4 ohm dirençleri üzerinden akan akım

I=I1+I2

Ekli dosyayı görüntüle 119204
İyi akşamlar dilerim, doğru akım devrelerde bu oklar kafamı çok karıştırdı, normal v çentikte ok yönü ters olursa negatif alıyorduk bunlarda ters oklar nasıl oluyor ve nereyi işaretliyor bu oklar bir türlü anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Elektrik akımı artında eksiye mi akıyor?
Negatif uçda elektron fazlası varsa eksiden artıya doğru akmalı. :)

Elektrik akımı artında eksiye mi akıyor?
Negatif uçda elektron fazlası varsa eksiden artıya doğru akmalı. :)
Okulda bize elektrik akımı artıdan eksiye, elektron akışı ise eksiden artıya doğrudur diye öğretiliyordu. Şimdilerlerde ise aslında enerjinin tel içinden değil telin etrafındaki manyetik alan ile aktığına dair bilgiler dolaşıyor.

Okulda bize elektrik akımı artıdan eksiye, elektron akışı ise eksiden artıya doğrudur diye öğretiliyordu. Şimdilerlerde ise aslında enerjinin tel içinden değil telin etrafındaki manyetik alan ile aktığına dair bilgiler dolaşıyor.
Bunlar dedigodu. :D
Elektriğin neden bakırdan daha iyi aktığı, neden tahtadan akamadığı ispat edilirse. nereden aktığı açıkça görülecektir.

Ben bilmem :) Bana mantıklı geldi. Videodaki deniz altı kablo örneğine ne demeli?
Ben bu tür videoları daha ilk bakışta seyretmem. Başlık diyor kii...
Energy doesn't flow in wires. Yani enerji tellerin içerisinden akmaz.
Ne enerjisi akmaz.? Isı mı elektrik mi kimyasal mı? :D
Konumuz elektrik ise videoda bahsedilmiş olması lazım. Seyretmiş olsaydım denizaltı kablosu yorumu hakkında da yorum yapardım.
Bu arada canım sıkıldı ecik hesaplama yaptım.
AKIM.webp
Doğru mu acaba?

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri