dolum makinası yardım

Katılım
28 Ara 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
44
Konum
bursa
arkadaşlar kullanmakta olduğum sıvı yağ dolum makinası dolum sistemi arızalı çalışma sistemi şöyle bir adet kutuları sıraya koyan yıldız mevcut yıldız üzerinde boş kutuları gören bir adet fotosel mevcut diğer fotosel makine daki senkronize dişlisinde sistem çalıştığında yıldız üzerine boş kutu geldiğinde yılfızdaki boş kutuları gören fotosel ve aynı zamanda senkronize dişli üzerindeki fotosel eş zamanlı olarak çalışıyor yani yıldız üzerindeki fotosel kutuyu gördüğünde sistemi set ediyor yani dolum kafasındaki vanayı açıyor senkronize fotoseli ise reset işlemi yapıyor yani kutu varsa vana açılıyor kutu yoksa vana kapanıyor işin ilginç tarafı ise şu boş kutu ile dolum vanası arasında dört adet kutu mesafesi var dolayısı ile sistem set olunca vananın hemen açmaması gerekiyor senkronize dişli üzerindeki fotoselden 4 adet sinyal geldiğinde yani dört kutu mesafe kat edildiğinde set olmalı ve reset ise tam tersi olmalı kısacası bit kaydırma yada taşıma sistemi gibi bir program gerekli plc üzerinde nasıl bir program yazmam gerekli yardımcı olursanız çok sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20180122_104814[1].jpg
    IMG_20180122_104814[1].jpg
    166.2 KB · Görüntüleme: 71
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Himm 4 tane kutu sayacak, 1 tane dolum kafası var. Vanayı açacak sistem ne kadar dolduğunu nereden bilecek, vananın önüne geldiğinde kutu/lar nasıl durdurulacak?
Bu makine varmı, sizmi yapacaksınız?

Takip
 
1- Yıldız önündeki sensörün görevini tam çözemedim.
2- Yıldız önündeki sensörü dolum vanasının altında bir yere koyarak bu sensör gördüğünde dolum vanasını açtırabilirsin.
3- Senkronize dişlisi dediğin muhtemelen yıldızı çeviren motorun konumunu belirlemek için konulmuş bir sensör olmalı. Bu sensörden dolum süresini başlatabilirsin.
4- 2 ve 3 nolu açıklamalarla beraber dolumu kontrol edebilirsin.
 
bu makine çalışan bir makine ben yapmıyacağım İtalyan malı fmc diye geçiyor maki nanın orijinal sisteminde elektrik panosunda bu dolum sistemini kontrol eden bir kart mevcut fakat bu kart arızalandı ve çıkış vermiyor kartın yenisi oldukça pahalı ve italyadan geliyor sistem olarak çok zor olmadığını düşünüyorum bende zelio akıllı röleye set reset yazdım yıldızdaki fotoseli wild_of arkadaşımın dediği gibi dolum vanasına taşıdım sistem çalışıyor fakat ben bu sistemi plc ye orijinal hali ile taşımak istiyorum bunuda galiba shift yada mov komutu ile yapabilirim sanırım fakat plc bilgim bu konuya yeterli değil ladder program olarak nasıl yazabilirim yardımınızı istemiştim cevaplar için teşekkür ederim.
 
ufak tefek programlar yazabiliyorum plc ye ama bu biraz ileri düzey oluyor sizin fikriniz nedir sizce bu shift yada mov komutu ile olurmu mantık olarak ? zelio akıllı rölede kaydırma komutu olmadığı için bunu yapamadım
 
Say, set dolum başlat,(?) reset dolum dur, tekrar say. En sade açıklaması bu, fakat yıldız konumu, bekleme zamanları, bant hızı vs.vs. etki edecek unsurlar var. Gerisi sizin maharetinize kalmış..
 
Sanırım en iyisi bir adet plc alıp bunu deneyerek programla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
 
Sanırım en iyisi bir adet plc alıp bunu deneyerek programla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

Eğer bu işle uğraşacaksan plc'yi öğrenmen gerekecek. PLC markası seçip onunla işleyişi çözmelisin. Takıldığın noktalarda forumdaki arkadaşlarda yardımcı olacaklardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,841
Mesajlar
920,914
Kullanıcılar
450,936
Son üye
kemalarda34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst