isoment01
Üye
arkadaşlar merhaba elimde 6v 2000 rpm dc fırcasız bir motor var. bu motorumu ben 365 hz lik frekansla periyodu yaklasık 2.74 ms yapıyor butonlar ile ileri ve geri yönde sürdüm hatta duty cycle ını ayarlayarak yine butonlarla hız artırma azaltma da yapabiliyorum, tıkandığım bir nokta var ben bu motora 1.6 metre ileri ve geri yaptırmak istiyorum butonlar olmadan fakat hesabımı nasıl yapacagımı bılemıyoru sanırım bır timer kesmesı oluşturacagım ama kesme zamanını neye gore hesaplayacagım ? elımde olan degerlerım ve kendı hesabım su sekıl de.
motorumun miline 21 mm yarı çaplı bir tekerlek taktım.
motorumun frekansı 365 hz
yolum 1.6m
sürtünmeyi önce hesaba katmadan bir mantık olusturmaya calıstım
2xpixr=V.T(motorun periyodu sonucta motor düzgün dairesel hareket yapıyor)
yukardakı degerlerımı yazdıgımda hızı =2.3 m/s cıkıyor ve bu hızla 1.6 metreyi yaklasık 0.7 sn de alacak gibi duruyor. bu hesap dogru desem ben duty cycle etkisi bu hesabın neresınde ? aklıma yatmadı duty i artırınca motorun hızı da artıyor dogal olarak .
motorumun miline 21 mm yarı çaplı bir tekerlek taktım.
motorumun frekansı 365 hz
yolum 1.6m
sürtünmeyi önce hesaba katmadan bir mantık olusturmaya calıstım
2xpixr=V.T(motorun periyodu sonucta motor düzgün dairesel hareket yapıyor)
yukardakı degerlerımı yazdıgımda hızı =2.3 m/s cıkıyor ve bu hızla 1.6 metreyi yaklasık 0.7 sn de alacak gibi duruyor. bu hesap dogru desem ben duty cycle etkisi bu hesabın neresınde ? aklıma yatmadı duty i artırınca motorun hızı da artıyor dogal olarak .