sen okul ödevlerinin hepsini öğrenciler mi yapıyor sanıyorsun? üniversite öğrencilerinin inter aktif heykellerinden, ilk okul çocukların rüzgar güllerine kadar kaç tane öğrenci sayemde geçer puan aldı.
Yok ustam ben genel olarak babası yapsa da böyle mekanik bir sistemle uğraşmak daha meşakkatli veya daha pahalı diye dedim. Diğer tarafta yazılım var ama 5-6 satır forumdan da herkes yazıp atabilir bile.
Dediklerin çok doğru, ben valla bu güne kadar her projemi kendim yaptım. En fazla eskiden matkabım yoktu marangoza delik açtırmaya gitmişliğim var. Eğitim sistemi aklınca her yönde yetiştiriyoruz bak çocuğu diyor ama sadece göstermelik. Sen bir şey öğretme sonra hadi proje yap. Ben küçüklüğümden beri ilgiliyim. Benden istediğini istesin ama beni de onlar eğitmedi. Bildiğim kadarını da kendim öğrendim.
@paskomya ustam bazen geçmiş diye anılarını anlatır, benim yaşım belli ama yine de eskiye bakıyorum 5-6. sınıfta yaptığım şeylere falan. Bir de o zamanlar internetten araştırdığım projeleri word dosyası halinde saklamak gibi bir huyum vardı vay be diyorum. Şimdi evet daha zor şeyler yapmayı deniyorum, bazen de başarıyorum ama vakit yok. Şu anda bildiklerimin %60 ını belki o yaşta biliyordum. İster istemez kendimden utanıyorum 6 yıl geçmiş ne kadar az şey katabilmişim kendime diye. Şimdi
Elektrik-
Elektronik okuyorum diyorum müfredat diye diye oyaladınız beni şimdi 3 yıl sonra hiçbir şey bilmeyen adam da benim bildiklerimi öğrenecek diye sini oluyorum. Yanlış anlaşılmasın bu dediğim bilgiyi başkasının öğrenmesine sitem etmiyorum. Bildiğim şeylere kat çıkmak yerine kafamın her köşesine okulda başka bir şey sokulmaya çalışıldı boşa geçen zamanıma sinir oluyorum. 1-0 öne geçebilmişken üni. bitince 2-2 hadi hayata başlayın diyecek olmaları çok sinir bozucu. Okuldaki 100 kişinin en az 90 ı diyeyim bölümle ilgili hiçbir bilgisi yok. Okula gelince yine çok değişen bir şey yok her şey nottan ibaret. Umarım ilgim ve bildiklerim gelecekte bir işe yarar. Dün bölümü seçen, yarın transistörün adını duyacak insanlarla aynı kaderi paylaşmak istemiyorum. Bu arada bu işlere yönelmemde annemin babamın mesleklerinin bir alakası yoktur. Sadece küçükken babamın bozulan bir arabamın hoparlörünü sökmesi ve TV kumandasından aldığı pile bağlamasıyla çıkan ses 5-6 yaşımda çok dikkatimi çekmişti. Çok oyuncağı olan bir çocuk da değildim pek bozan birisi de değildim. Ama bozulsa da hoparlörü söksem diye hep düşünürdüm. Eski hoparlöre ne oluyor da yenisinin peşindesin diye soranlara da şöyle söyleyeyim: Hoparlöre bağlı kablonun lehimi kopunca ki küçükken benim için onun adı kaynaktı
hoparlör ile vedalaşmış oluyordum. 4. sınıfta yapılan ampul devresini de 7 yaşımda yine babamın bir gün eve getirip kabloyu bantla tuttutarak yakmayı göstermesi ve iki pil bağlayınca daha parlak olduğunu görmemle beraber. Küçük yaşta bir ilgim oluştu. Babam bunları mühendislik okuyayım diye yapmadı ama böyle gelişti. Bu yazı bir başarı hikayesi değil tabi ki kesinlikle öyle bir iddiam da yok. Amacı olan insanlara gelecekte gönülden başarılar dilerim. Bu yazıyı benden daha küçük bir arkadaşım okursa da kendini mutlaka bir alanda geliştirmesini ve bir hedefi olmasını tavsiye ederim. Hedefi üni değil bölüm meslek olursa faydası ona olacaktır. Bunun sonrasında tabii ki iyi bir üniversite neden olmasın. Yazımı sonuna kadar okuyan, vakit ayıran herkese de teşekkür ederim.
NOT: Bu yazımı okuyan yaşıtlarım varsa ki yoktur muhtemelen, sınav kağıdınızı atmayın salaklığınız kanıtlanmış oluyor. Konuyu anlamak için tabi ki soru sorulur o ayrı.